Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη υπό το βλέμμα της Αστυνομίας

Δρακόντεια μέτρα έχουν ληφθεί από την Αστυνομία για την περιφρούρηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Από σήμερα τα ξημερώματα μέχρι τη λήξη των εκδηλώσεων ισχύουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Αθήνας.

Όλη η προσοχή της Αστυνομίας είναι επικεντρωμένη στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ζήτησε από την ηγεσία της Αστυνομίας να τηρηθεί η νομιμότητα και σε καμία περίπτωση να μην επαναληφθούν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης εικόνες όπως οι περυσινές, όπου αποδοκιμάστηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο τότε υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολουθείται το σχέδιο που εφάρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και έτσι θεατές θα υπάρχουν μόνον δυτικά από την εξέδρα των επισήμων και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτήν.

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας και στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας σήμερα, ενώ η προσέγγιση στην εξέδρα των επισήμων επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.

Επίσης, έχουν γίνει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου, που περιλαμβάνουν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους, στους οποίους θα γίνουν παρελάσεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίσει από τις 10.00, ενώ από τις 6.00 το πρωί απαγορεύεται σε αυτούς τους δρόμους η στάση και η στάθμευση οχημάτων.

Ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα παραμένει κλειστός από τις 8 το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, το κλείσιμο του σταθμού, πραγματοποιείται κατ' εντολή της Αστυνομίας.