Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στα Γρεβενά

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στα Γρεβενά

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική περιοχή, στην Σμίξη Γρεβενών

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στην Σμίξη Γρεβενών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή, ήταν έρπουσα και σε κάποιες περιπτώσεις γινόταν και κατακόρυφη, καίγοντας ρόμπολα και μαύρη πεύκη. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, καθώς η η φωτιά είναι μακριά από το χωριό Σμίξη και δεν διατρέχουν κίνδυνο οι κτηνοτρόφοι και τα κοπάδια τους, που αυτή την περίοδο βρίσκονται ακόμη στην περιοχή του ορεινού όγκου της Σμίξης.

Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 20 άνδρες καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες, που επιχειρεί εντός του δάσους. Μόλις σκοτείνιασε αποχώρησαν από το σημείο δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, που επιχειρούσαν από το πρωί στο μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελο Σημανδράκο, στο σημείο βρίσκονται οχήματα του δήμου Γρεβενών και σκαπτικά μηχανήματα της περιφέρειας, που συνδράμουν όπου χρειάζεται στην διάνοιξη των δασικών δρόμων για την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αναπληρωτής διευθυντής της πυροσβεστικής δυτικής Μακεδονίας Πύραρχος, Ανδρέας Παπαζαχαρίας.

Φωτογραφία αρχείου