Ανακοινώνονται οι αλλαγές σε Λύκειο και εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ανακοινώνονται οι αλλαγές σε Λύκειο και εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Την Δευτέρα θα ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας τις μεταρρυθμίσεις

Τις μεταρρυθμίσεις για το Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα παρουσιάσει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα της φοίτησης στο Λύκειο, η Α΄ τάξη του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ θα αποτελεί συνέχεια του Γυμνασίου, δηλαδή σχεδόν όλα τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά για όλους, η Β΄ τάξη θα είναι μια μεταβατική τάξη με περισσότερα μαθήματα επιλογής, ώστε οι μαθητές να δοκιμάσουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και η Γ΄ τάξη θα είναι προπαρασκευαστική, είτε για τα ΑΕΙ, είτε για την επαγγελματική ζωή μετά το Λύκειο.

Όσον αφορά στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα επιτυγχάνεται με κεντρικά οργανωμένες εξεταστικές διαδικασίες, που θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, στα τέλη Ιανουαρίου και τον Ιούνιο. Τα διαγωνίσματα του Ιανουαρίου θα συμμετέχουν στον βαθμό πρόσβασης με ένα ποσοστό, μόνο αν βελτιώνουν τον βαθμό του Ιουνίου, αλλιώς δεν θα μετράνε. Ο βαθμός πρόσβασης προκύπτει από τις κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις και από τον βαθμό του απολυτηρίου.