Ελεύθεροι με όρους κατηγορούμενοι για βιασμό στο Ρέθυμνο

Ελεύθεροι με όρους κατηγορούμενοι για βιασμό στο Ρέθυμνο

Δύο 20χρονοι Αλβανοί φέρονται να βίασαν 23χρονη Φινλανδή τουρίστρια

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή δύο 20χρονοι Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι φέρονται μετά από καταγγελία 23χρονης Φινλανδής τουρίστριας, ότι την βίασαν στο εμπορικό λιμάνι της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 26 Αυγούστου, όταν η Αστυνομία ενημέρωσε το Λιμενικό, ότι στο νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύεται 23χρονη Φινλανδή, η οποία καταγγέλλει βιασμό από δύο άτομα. Μετά από παραγγελία του Λιμενικού, η νεαρή γυναίκα εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των σύμφωνα με την καταγγελία δραστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, η 23χρονη σύρθηκε με τη βία στον λιμενοβραχίονα του εμπορικού λιμένα στο Ρέθυμνο, όπου και παρέμεινε από τις 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής έως και τις 7:00 το πρωί. Κατά την παραμονή τους στο σημείο, ο ένας εκ των νεαρών τέλεσε το βιασμό, ενώ ο δεύτερος βιντεοσκοπούσε την πράξη με το κινητό του τηλέφωνο. Τις πρωινές ώρες οι φερόμενοι ως δράστες απελευθέρωσαν την 23χρονη, η οποία και βρέθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή βοήθειας. Οι γιατροί ενημέρωσαν την αστυνομία και στη συνέχεια ενημερώθηκε το Λιμενικό δεδομένου ότι η πράξη τελέστηκε σε χώρο αρμοδιότητας του Λιμενικού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΑΠΕ, στη σύλληψή τους βοήθησε η επικοινωνία του 20χρονου Αλβανού, ο οποίος είχε τραβήξει βίντεο, ο οποίος και ζήτησε ραντεβού εκ νέου στην κοπέλα. Άνδρες του λιμενικού εντόπισαν και συνέλαβαν τον 20χρονο και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και ο φίλος του. Εισαγγελέας και ανακριτής ωστόσο ζήτησαν τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας και να ακολουθήσει η υπόθεση τη δικαστική οδό.