Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Ένας 27χρονος συνελήφθη στον Έβρο μετά από καταδίωξη, όταν οδηγώντας το αυτοκίνητό του στην Εγνατία Οδό στο ύψος Κήπων-Αλεξανδρούπολης, δεν υπέκουσε σε σήμα αστυνομικών του Α.Τ. Αλεξανδρούπολης να σταματήσει, αλλά αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες. Ο κατηγορούμενος διακινητής και οι έξη μετανάστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.

Τρεις συλλήψεις διακινητών και στην Καβάλα

Σε άλλη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό του νομού Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης σε συντονισμένη επιχείρηση με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας συνέλαβαν τρία άτομα ηλικίας 53, 44 και 33 ετών, καθώς όπως διαπιστώθηκε, ο 53χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο επιβαίνοντες σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Ο 44χρονος κατηγορείται επιπλέον για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, διότι κατείχε μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 4,7 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, η ποσότητα της ηρωίνης, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.