Έκλεψαν το ταμείο στη Σπιναλόγκα και διέφυγαν ανενόχλητοι

Έκλεψαν το ταμείο στη Σπιναλόγκα και διέφυγαν ανενόχλητοι

Άρπαξαν περίπου 19.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του αρχαιολογικού χώρου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί

Άγνωστοι «άδειασαν» το ταμείο στον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δράστες έφθασαν στο νησί με φουσκωτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη απουσία μέτρων ασφαλείας και άρπαξαν περίπου 19.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του χώρου. Το ποσό αυτό προέκυψε από την επίσημη καταμέτρηση που έγινε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή είχε γίνει κατάθεση ενός μεγάλου ποσού και έτσι περιορίστηκαν οι απώλειες.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν εξαιρετικά δύσκολη την υπόθεση, συνεχίζουν όμως τις έρευνες τους μέσα από καταθέσεις και προσπαθούν να συλλέξουν και το παραμικρό στοιχείο, που μπορεί να διαφωτίσει το έργο τους. Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ασφαλείας, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι τόσο από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία όσο και από την ΕΛΑΣ έχουν υποβληθεί κατά διαστήματα προτάσεις για τη φύλαξη του χώρου, αλλά και για την τακτική μεταφορά χρημάτων από το νησί στον Άγιο Νικόλαο, χωρίς ωστόσο ποτέ να έχουν λάβει την παραμικρή απάντηση από την κεντρική διοίκηση.