Πυροβόλησαν αστυνομικούς στο Λαγανά

Πυροβόλησαν αστυνομικούς στο Λαγανά

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες

Πυρ κατά δύο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, άνοιξαν δύο αλλοδαποί στην περιοχή του Λαγανά, απόψε λίγο μετά τις 21.00. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκονταν σε στενό δίπλα από ξενοδοχείο στην περιοχή του Λαγανά.

Οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν το σημείο όπου βρίσκονταν οι αλλοδαποί, πιθανότατα για να κάνουν έρευνα, με αποτέλεσμα οι δράστες να τους επιτεθούν στην αρχή φραστικά. Στη συνέχεια, όταν οι αστυνομικοί έφθασαν σε απόσταση βολής, οι δύο αλλοδαποί τράβηξαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν εναντίον τους. Ευτυχώς αστόχησαν.

Οι δύο αστυνομικοί καλύφθηκαν σε κοντινή μάντρα για να αποφύγουν τα πυρά, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο που βρισκόταν περίπου 100 μέτρα μακριά και κάλεσαν ενισχύσεις. Στο διάστημα αυτό, οι δύο αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη αστυνομική δύναμη κι άρχισε το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δύο αλλοδαπών. Μετά από περίπου μισή ώρα ερευνών, συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες.

Έρευνα για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Ζακύνθου.