5χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του από αντιβιοτικό

5χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του από αντιβιοτικό

Το άτυχο παιδάκι μετέφεραν οι ίδιοι οι γονείς του στο νοσοκομείο

Τραγωδία για μια οικογένεια στο Αμύνταιο Φλώρινας, με το 5χρονο κοριτσάκι της οικογένειας να αφήνει την τελευταία του πνοή, στα χέρια των γονιών του, έχοντας πριν πέσει σε κώμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eordaia.org, το άτυχο παιδάκι μετέφεραν οι ίδιοι οι γονείς του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, όταν μελάνιασε και λιποθύμησε, αφού πρώτα διαμαρτυρήθηκε για αδιαθεσία και τάση να κάνει εμετό. Δυστυχώς, όταν έφτασε στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το 5χρονο παιδάκι ήταν ήδη νεκρό. Το περιστατικό συνέβη στο Βαρικό του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος οφείλεται σε αλλεργικό σοκ από αντιβιοτικό, το οποίο όμως είχε ξαναπάρει στο παρελθόν.

'Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μποδοσακείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν άσφυγμο και μελανιασμένο και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του νεκρού. Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να το επαναφέρουν στη ζωή με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και ανάνηψη δεν απέδωσαν.

Ο κ. Κυφωνίδης ανέφερε ότι εφόσον ένα παιδί δεν έχει αλλεργία σε κάποιο συγκεκριμένο αντιβιοτικό μπορεί να κάνει χρήση κανονικά και απέδωσε το συμβάν στην κακιά ώρα.