Στον Εισαγγελέα τα 90 ονόματα των νεκρών στο Μάτι

Στον Εισαγγελέα τα 90 ονόματα των νεκρών στο Μάτι

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει επίσης τις συνομιλίες των στελεχών της τις κρίσιμες ώρες της καταστροφής

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών έχει παραδοθεί η λίστα με τα ονόματα των νεκρών – θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της Αττικής, στο Μάτι.

Η λίστα, που απεστάλη επίσημα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία περιέχει 90 ονόματα, των ανθρώπων των οποίων οι σοροί έχουν ταυτοποιηθεί ενώ υπάρχουν άλλες 2 σοροί για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχεία.

Η λίστα με τους νεκρούς περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας, για εξέταση των συγγενών των θυμάτων.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας.

Ενώ σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η εξέταση των βασικών μαρτύρων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα πιθανότατα θα σταλούν εγγράφως από την Πυροσβεστική στους εισαγγελικούς λειτουργούς τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των εμπλεκομένων φορέων, κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι, καθώς και τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Πυροσβεστικής.

Επίδομα πυρόπληκτου για 426 άτομα και 27 επιχειρήσεις

Μέχρι χθες, Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση σε πληγέντες από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Αττική, είχε καταβληθεί σε 426 φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν λάβει συνολικά 1.957.001,98 ευρώ, και σε 27 επιχειρήσεις, στις οποίες έχουν καταβληθεί συνολικά 184.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η όλη διαδικασία συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς.