Δύο νεκροί στην Αν. Αττική – Άγρια νύχτα σε Μάτι και Κινέτα

Δύο νεκροί στην Αν. Αττική – Άγρια νύχτα σε Μάτι και Κινέτα

Καίγονται Κινέτα, Ραφήνα, Νέος Βουτζάς και Μάτι – Άγρια νύχτα και 26 εγκαυματίες στα νοσοκομεία της Αθήνας

Επιβεβαιώθηκαν επισήμως οι τραγικές πληροφορίες για θύματα από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δύο εγκαυματίες που έχασαν την ζωή τους, οι οποίοι μεταφέρονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδη Μυλωνά στην ΕΡΤ, 26 άτομα μεταφέρθηκαν με εγκαύματα από την περιοχή της Νέας Μάκρης σε νοσοκομεία της Αθήνας - αρκετοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας και στην Ανατολική Αττική, όπου οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι και απειλούν σοβαρά τον οικισμό της Ραφήνας.

Παράλληλα με το σχέδιο πυρόσβεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενεργοποιηθεί δυο παράλληλα σχέδια.

Ειδικότερα, πρόκειται αφενός για σχέδιο παραλαβής-εξυπηρέτησης πληθυσμού με πλωτά μέσα και του Λιμενικού και του Στρατού στο λιμάνι της Ραφήνας και, αφετέρου, ενισχυμένα περίπολα πυροφυλακής σε όλη την Αττική.

Καίγονται Κινέτα, Ραφήνα, Νέος Βουτζάς και Μάτι – Άγρια νύχτα

Παράλληλα 10 αλλοδαποί τουρίστες, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τη φωτιά, επιβιβάστηκαν σε βάρκα και ανοίχτηκαν στη θάλασσα και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Για προλητικούς λόγους εκκενώθηκαν τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Αγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα μαίνεται από το μεσημέρι εκτός ελέγχου.

Οι φλόγες έκαψαν σπίτια και έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας υπάρχουν πύρινα μέτωπα από το Ισθμό μέχρι και την περιοχή της Κινέττας, και συγκεκριμένα στις περιοχές 'Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων».

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κύρηξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των εξελίξεων.