Κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί δύο 16χρονοι στα Χανιά

Κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί δύο 16χρονοι στα Χανιά

Γείτονες και πυροσβέστες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν από το φλεγόμενο σπίτι

Σοβαρά εγκαύματα από φωτιά που ξέσπασε σε οικία στην Παλαιόχωρα έχουν υποστεί δύο 16χρονοι, που απεγκλωβίστηκαν από το φλεγόμενο σπίτι χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών, αλλά και γειτόνων που ρίχτηκαν στις φλόγες, για να γλιτώσουν τα δύο παιδιά, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίοευμα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά στον 2ο όροφο κτίσματος, στο οποίο βρίσκονταν τα δύο ανήλικα αγόρια. Οι γονείς τους εργάζονταν στα Χανιά και τα δύο παιδιά είχαν μεταβεί στην Παλαιόχωρα, για να περάσουν ολιγοήμερες διακοπές σε εξοχικό σπίτι. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οικία, ενω οι δύο ανήλικοι εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου, αλλά και γειτόνων που κατάφερουν να μπουν στο σπίτι και να βγάλουν έξω τα δύο παιδιά.

Οι 16χρονοι έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε πάνω από το 50% του σώματός τους και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, ενώ τα ξημερώματα διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διασωληνώθηκαν. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους, αποφασίστηκε να μεταφερθούν σήμερα σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στην Αθήνα.  Έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου.

(φωτογραφία αρχείου)