Τέλος εποχής για την «ξυστή» κάρτα στάθμευσης στο Δήμο της Αθήνας
Τέλος εποχής για την «ξυστή» κάρτα στάθμευσης στο δήμο της Αθήνα. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε σήμερα την ηλεκτρονική εφαρμογή myAthensPass, που είναι αγορά χρόνου στάθμευσης μέσω κινητού και η οποία αλλάζει όλα τα δεδομένα στο παρκάρισμα στην πόλη σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Με την εφαρμογή myAthensPass, ο οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από ένα χρόνο περίπου και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Αφορά 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 5.000 θέσεις για μόνιμους κατοίκους, 3.500 θέσεις για επισκέπτες και περίπου 2.000 για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.
«Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη σε απλά, βασικά θέματα καθημερινότητας. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για καλύτερες και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες για κατοίκους και επισκέπτες, όπως ακριβώς ανακοινώσαμε με την παρουσίαση του οδικού χάρτη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Σε ερωτήματα σχετικά με τις εξουσιοδοτήσεις που ζητά η εφαρμογή «myAthensPass» του Δήμου Αθηναίων από τους χρήστες προκειμένου να λειτουργήσει και να μπορέσουν έτσι να σταθμεύσουν, απάντησαν κύκλοι του Δήμου στο news.gr.
Συγκεκριμένα η εφαρμογή ζητά να έχει:
- Πρόσβαση στην τοποθεσία της συσκευής
- Να πραγματοποιήσει διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων και
- Να έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες, πολυμέσα και αρχεία της συσκευής
Κύκλοι του Δήμου Αθηναίων μας απάντησαν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για παράδειγμα μπορεί να θέλω να ζητήσω από τον χάρτη να μου πει που είναι η οδός Ασκληπειού. Γιατί να ανοίξει κανείς το GPS για να δει το τηλέφωνο ότι εκείνη την στιγμή ο χρήστης είναι στην Ηλιούπολη αφού εκείνου που ζητά είναι να του πει που είναι η οδός Ασκληπειού στην Αθήνα; Όταν κατεβάζει κανείς αυτή την εφαρμογή εκχωρεί αυτά τα δικαιώματα σε αυτόν που την δημιούργησε και του λέει ότι θα του στείλει ότι χρειάζεται προκειμένου να λάβει ο χρήστης το αποτέλεσμα. Τώρα θα ρωτήσει κανείς τί χρειάζεται αυτό; Είναι ένα θέμα. Μας προκαλεί όμως εντύπωση το έτος 2018 που τα πληροφοριακά συστήματα δεν διαθέτουν μόνο πόσους φρονιμίτες διαθέτει κανείς να ψάχνει να βρει τί να τα κάνει μια εφαρμογή τα τηλέφωνα. Κατανοούμε».