Χιόνια και παγετός σε όλη τη χώρα

Σημαντική επιδείνωση του καιρού έρχεται σε όλη τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση με αποτέλεσμα να σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.  

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -6 έως 9 στη βόρεια Ελλάδα, -1 έως 14 στη δυτική και νότια Ελλάδα, -4 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από -1 έως και 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως σταδιακά θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης: Πρακτικές συμβουλές όταν οδηγείτε με χιόνι ή πάγο

Απαγόρευση απόπλου στα λιμάνια

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και αναγγελίας θυελλωδών ανέμων, που θα φθάσουν τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή για τον Αργοσαρωνικό θα πραγματοποιηθεί μόνο το δρομολόγιο στις 6 το απόγευμα για Αίγινα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνει το δρομολόγιο στις 5:30μμ για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και στις 6 μμ για Μαρμάρι. Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.

Στη γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα θα γίνει μόνο το δρομολόγιο των 5:30 το απόγευμα, ενώ Ωρωπός - Ερέτρια και Αρκίτσα - Αιδηψός θα γίνουν τα δρομολόγια των 5, 6 και 7 το απόγευμα. Στις γραμμή Βόλος-Σποράδες έγινε μόνο το δρομολόγιο στις 4 το απόγευμα.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες, από -2 έως 11 στη Δυτική Ελλάδα, από -2 έως 7 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 5 στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Χιονόνερο ή ακόμα και χιόνι κυρίως στα βόρεια και στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς στην πόλη και στους 4 με 5 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ.