Στην περίπτωση καθηγητή πληροφορικής ο οποίος δούλευε και εργαζόταν σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα, το επιχειρηματικό δαιμόνιο τον οδήγησε να στήσει τη....δική του επιχείρηση.
Είχε επιδοθεί στην παράνομη αναπαραγωγή και διάθεση βιβλίων τα οποία διοχέτευε σε μαθητές. Έβγαζε φωτοαντίγραφα διαφόρων βιβλίων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του πνευματικά δικαιώματα. Οι αστυνομικοί δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τον συνέλαβαν με την κατηγορία της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από ένα μήνα μετά από καταγγελία μη κερδοσκοπικής εταιρείας εταιρείας, που έκανε λόγο για “φάμπρικα”, που εφοδιάζει μαθητές με αντίγραφα βιβλίων, διαφόρων εκδοτικών εταιρειών.
Η καταγγελία μιλούσε για ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και κέντρα ελευθέρων σπουδών, τα οποία έκαναν αναπαραγωγή πρωτότυπων βιβλίων και βοηθημάτων, χωρίς την άδεια των δικαιούχων εταιρειών.
Σε έρευνα που έγινε στα γραφεία ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου με έδρα την Αθήνα, προέκυψε η εμπλοκή του 36χρονου καθηγητή στην παράνομη αναπαραγωγή βιβλίων και συγγραμμάτων.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν δύο συσκευές ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), που περιείχαν, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό βιβλίων.