Ποιοι και πώς θα υπονόμευαν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή
Ένα θρίλερ κατασκοπείας που είχε στόχο μέχρι και τη διάλυση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών φαίνεται πως αποκαλύπτεται μέσα από σημερινά δημοσιεύματα της «Αυγής» των «Τα Νέων» και της «Καθημερινής».
Οι τρεις εφημερίδες, που κρατούν διαφορετική πολιτική «γραμμή», κάνουν λόγο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο επίθεσης με απώτερο σκοπό την υπονόμευση της ΕΥΠ και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.
Πρωταγωνιστής του σχεδίου επίθεσης φέρεται να είναι ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΠ που έχει αποπεμφθεί από την Υπηρεσία και έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία υπέρ τρίτης χώρας- μη δυτικής- και έτσι το σχέδιο παίρνει πραγματικά χαρακτηριστικά θρίλερ.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, ενεργό ρόλο φέρεται να έχει διαδραματίσει και δεύτερο πρόσωπο, με πλούσιο κατασκοπικό παρελθόν, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει στρατολογηθεί και να έχει εργαστεί για λογαριασμό της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (ΜΙΤ).
Πώς θα υπονόμευαν την ΕΥΠ και το υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή
Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η επίθεση κατά της ΕΥΠ σχεδιάστηκε σε τρία μέτωπα. Το πρώτο χτύπημα κατά του διοικητή της ΕΥΠ Γ. Ρουμπάτη θα ήταν ότι διαθέτει εταιρεία που προωθεί golden visas στη Τουρκία. Το δεύτερο ότι διαθέτει εταιρείες στην Ιταλία και πραγματοποιεί μέσω αυτών λαθρεμπόριο μεταναστών και το τρίτο ότι ο ίδιος παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκες της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τον εν λόγω ανώτατο αξιωματούχο της ΕΥΠ που επικαλείται η «Αυγή» ένας εκ των βασικών ενορχηστρωτών της αναμενόμενης επίθεσης και του υπόγειου πολέμου φέρεται να είναι πρώην συνδικαλιστής, που βρέθηκε με 3.000 απόρρητα έγγραφα στην κατοχή του. Ο εν λόγω έχει τεθεί σε αργία από το 2010 και έχει καταδικαστεί για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, για παράνομη επέμβαση σε αρχείο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (ψυχομετρικά δεδομένα εργαζομένων της ΕΥΠ που κατέληξαν σε ερευνητικό κέντρο στο Cambridge), αλλά και για κατασκοπεία κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 148 του Π.Κ.).
Η ίδια πηγή αναφέρεται ακόμη και στο περίφημο «σχέδιο Πυθία» - αναφορικά με το υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή - για να αποσοβηθούν το άνοιγμά του προς τη Μόσχα και η ενεργειακή πολιτική της τότε κυβέρνησης.
Η ανώτατη πηγή της ΕΥΠ εξηγεί πως πράγματι υπήρχαν δύο ενημερωτικά σημειώματα τα οποία έλεγαν ότι από πληροφορίες που προέρχονταν από τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) είχε στοχοποιηθεί ο τότε πρωθυπουργός και παρακολουθούνταν η διαδρομή από το σπίτι του στη Ραφήνα ώς το Μαξίμου και τούμπαλιν.
Στο δεύτερο ενημερωτικό, μάλιστα, η FSB εμφανιζόταν να έχει προσδιορίσει σημείο στη Νέα Μάκρη όπου πράκτορές της είχαν συμπλακεί με την ομάδα των 20 ατόμων που υποτίθεται πως παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό.
Ωστόσο φαίνεται πως υπήρχε και τρίτο ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο κάποιοι απέκρυψαν. Πρόκειται για το έγγραφο με κωδικό 509-17.3.2009, που καλεί την ηγεσία της ΕΥΠ να μην λάβει υπόψη τα προηγούμενα δελτία..
- Διαβάστε περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση στην «Αυγή», στην «Καθημερινή» και «Τα Νέα» που κυκλοφορούν σήμερα