Τι θα γίνει με τους Έλληνες που ζουν στη Βρετανία μετά το Brexit

Τι θα γίνει με τους Έλληνες που ζουν στη Βρετανία μετά το Brexit

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αδυνατίσουν οι σχέσεις των δύο χωρών» δήλωσε η πρέσβης της Μ. Βρετανίας

Στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας, καθώς πλησιάζει το Brexit και στα ελληνοτουρκικά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της προς τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, η πρέσβης της Μ. Βρετανίας.

Όπως δήλωσε η Κέιτ Σμιθ, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να αδυνατίσουν οι σχέσεις των δύο χωρών λόγω Brexit. Στόχος της Μεγάλης Βρετανίας είναι να ενδυναμώσουν οι διμερείς σχέσεις με τις χώρες της Ευρώπης. Με το δημοψήφισμα είχαμε μία ψήφο υπέρ της κυριαρχίας και είναι γνωστό ότι η σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη ήταν πάντα δύσκολη. Όπως έχει πει η πρωθυπουργός δεν αποχωρούμε από την Ευρώπη αλλά μόνον από τους θεσμούς της ΕΕ και θα έχουμε συνεργασία και με τους θεσμούς στους τομείς που ανέφερα».

Ελληνες που ζουν στη Βρετανία

«Στη Μεγάλη Βρετανία ζουν 11.000 έλληνες φοιτητές και συνολικά περίπου 70.000 Ελληνες. Ελάχιστα πράγματα θ’ αλλάξουν γι’ αυτούς που ζουν τώρα στη Βρετανία-τα δικαιώματά τους είναι εξασφαλισμένα - και γι αυτούς που  θα έρθουν στη μεταβατική περίοδο οι οποίοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες που ζουν τώρα στη Βρετανία. Αυτό που περιμένουμε είναι το καινούργιο σύστημα μετανάστευσης της Βρετανίας, που νομίζω ότι θα ανακοινωθεί το Φθινόπωρο» είπε η πρέσβης της Μ. Βρετανίας.

Ως προς τους φοιτητές, υπογράμμισε ότι «η διεθνής εκπαίδευση στη Βρετανία αποτελεί τον έκτο τομέα σε μέγεθος της οικονομίας μας και δεν θα χάσουμε αυτό το πλεονέκτημα εύκολα».