Ξεκίνησε η δίκη του παραολυμπιονίκη που κατηγορείται για δολοφονία

Ξεκίνησε η δίκη του παραολυμπιονίκη που κατηγορείται για δολοφονία

Τι είπε στο δικαστήριο η πρώην σύζυγος του θύματος για τη σχέση της με τον κατηγορούμενο

Φως στις συνθήκες της δολοφονίας του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου την οποία κατηγορείται ότι διέπραξε, πριν από περίπου ένα χρόνο μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί στο Μοσχάτο, 40χρονος παραολυμπιονίκης της κολύμβησης επιχειρεί να ρίξει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση αποτελεί η πρώην σύζυγος του θύματος και μητέρα των δυο παιδιών του, η οποία φέρεται να διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, γεγονός που η ίδια αρνήθηκε καταθέτοντας στο δικαστήριο.

Η μάρτυρας αναφερόμενη στο θύμα τον περιέγραψε ως ένα άτομο χειριστικό το οποίο δημιουργούσε κλίμα τρόμου και κακοποιούσε την ίδια και τα παιδιά τους. «Ο Μάριος είχε εμμονή με έμενα και τα όπλα» είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα που για πολλούς αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου» στην υπόθεση.

Η πολιτική αγωγή, μάλιστα, επιχείρησε να βάλει στο κάδρο του εγκλήματος την μάρτυρα υποστηρίζοντας πως «κρύβεται» πίσω από το μοιραίο χτύπημα. Έτσι, της απέδωσε το ρόλο της ηθικής αυτουργού ή της άμεσης συνεργού στην ανθρωποκτονία. «Μαζί οργάνωσαν το έγκλημα» είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, και έστρεψε τις βολές του στην μάρτυρα την οποία κάλεσε να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν παρίσταται ως πολιτική αγωγή σε βάρος του κατηγορούμενου εκπροσωπώντας τα ανήλικα παιδιά της.

Α. Κούγιας (συνήγορος πολιτικής αγωγής): Θέλετε να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος για τις πράξεις του;

Μάρτυρας: Όλοι τιμωρούνται. Να τιμωρηθεί στο μέτρο που πρέπει. Δεν είμαι Θεός , ούτε δικαστής.

Α. Κούγιας: Ποια η γνώμη σας για τον κατηγορούμενο; Απειλείται με ποινή από δυο χρόνια έως ισόβια. Ποιο είναι το μέτρο που πρέπει;

Π. Μαντούβαλος (συνήγορος υπεράσπισης): Ένσταση.

Πρόεδρος: Το μέτρο θα το κρίνει το δικαστήριο.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως επί σειρά ετών αντιμετώπιζε προβλήματα ο γάμος της με το θύμα. Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, τον Απρίλιο του 2015 και ενώ είχε ήδη εκδοθεί το διαζύγιο έπεσε θύμα απαγωγής του πρώην συζύγου της, ο οποίος, όπως είπε, την κράτησε για ώρες κλειδωμένη και δεμένη στο σπίτι του ενώ την χτυπούσε.

«Μου είπε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα στείλει ένα sms στον κατηγορούμενο να πάει να με βρει στη θάλασσα. Μου είχε πει ότι μετά θα σκότωνε και εκείνον και την μητέρα του», είπε συμπληρώνοντας πως εκείνη την ημέρα κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα πείθοντας τον πρώην σύζυγο της πως τον αγαπούσε και ότι ήθελε να είναι και πάλι ζευγάρι.

Κατήγγειλε, όπως υποστήριξε, όσα της συνέβησαν στην αστυνομία και άρχισε να ζει την καθημερινότητά της μέσα σε κλίμα τρόμου. «Ο Μάριος είχε πάντα όπλα» υποστήριξε ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του θύματος με τον κατηγορούμενο παραολυμπιονίκη. «Ο Μάριος τον είχε καλέσει να καταθέσει στη δίκη ως ψευδομάρτυρας για την επιμέλεια των παιδιών μας...Όμως εκείνος δεν πήγε...Τον αποκαλούσε ειρωνικά ο Βασιλάκης, ο ανάπηρος...».

Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας επικαλούμενος στοιχεία της δικογραφίας επέμεινε πως οι δυο άνδρες δεν είχαν κακή σχέση, κατηγορώντας τη μάρτυρα πως ήταν εκείνη που προσπαθούσε να δημιουργήσει «με εμμονή στον κατηγορούμενο την αίσθηση ότι ο Μάριος μπορεί να τον σκοτώσει», ισχυρισμός που προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του οποίου, όπως περιέγραψαν, τα ρολά ήταν κλειστά και το θύμα αιμόφυρτο μέσα στο χώρο.

«Αν το θύμα δεν είχε βληθεί στο κεφάλι και δεν αργούσαμε να ανοίξουμε τα ρολά (σ.σ. του πρακτορείου) μπορεί και να επιβίωνε», εκτίμησε ο αστυνομικός ενώπιον του δικαστηρίου. Ο συνάδελφός του, ο οποίος οδήγησε στην ασφάλεια τον κατηγορούμενο, αναφέρθηκε στην στιγμή που μπήκε στο σπίτι του και τον είδε. «Μου είπε ο κατηγορούμενος: «γνωρίζω τι έχει συμβεί. Είχαμε ένα επεισόδιο. Το θύμα με απείλησε με όπλο. Στην προσπάθειά μου να τον αποφύγω και να τον αφοπλίσω το όπλο εκπυρσοκρότησε και τον τραυμάτισα», κατέθεσε.