Επιδεινώνεται η κακοκαιρία που σαρώνει όλη την Ελλάδα

Πολλές περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ δεν αναμένεται ιδιαίτερη βελτίωση του καιρού ενώ από Δευτέρα πρέπει να αναμένουμε και νέο κύμα ακραίων καιρικών φαινομένων με βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικότερα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, σε όλα τα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης) και πιθανόν πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικότερες περιοχές).
  • Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα αρχικά στα δυτικά και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ του Σαββάτου στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή και θα σταματήσουν.
  • Στις περιοχές που θα επηρεαστούν μέχρι το βράδυ πιθανόν να είναι και η Αττική.
  • Και την Κυριακή (27-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν καταιγίδες περιόδους στη Μακεδονία, και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στις Σποράδες και τη Θεσσαλία.

Τεράστια προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιούργησε η έντονη -διάρκειας περίπου δύο ωρών- βροχόπτωση, που σημειώθηκε στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, μετατρέποντας αρκετούς δρόμους σε ποτάμια.

Από τις περιοχές της Θέρμης και του Νέου Ρυσίου προήλθαν οι περισσότερες από 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, που δέχθηκε η πυροσβεστική. Κάποιες από τις κλήσεις αφορούσαν σε ακινητοποίηση οχημάτων, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων κάτω από γέφυρες, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν εγκλωβισμοί ατόμων. 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το νησί της Κεφαλλονιάς λόγο των μεγάλων ζημιών από τη σφοδρή βροχόπτωση, που έχουν προκληθεί σε σπίτια και επαγγελματίες. 

Μια δυνατή βροχή, προκάλεσε και πάλι προβλήματα στο φαράγγι της Σαμαριάς με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν 57 επισκέπτες.