Mercedes G63 AMG: Το μεγαλείο της υπερβολής

Μέχρι σήμερα, η καλύτερη ευκαιρία για να μπορέσετε να οδηγήσετε το τέρας 6x6 AMG της Mercedes θα ήταν να καταταγείτε στον αυστραλιανό στρατό, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την Daimler το 2008 για την προμήθεια 2.100 από αυτούς τους ακούραστους κυνηγούς της ερήμου.

Τώρα όμως,  η Mercedes έχει αποφασίσει - θα φανεί αν κάνει καλά ή όχι - να βγάλει στους δρόμους μια πολιτική έκδοση, απευθυνόμενη σε εκατομμυριούχους, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του 2013.

Το σχέδιο που προορίζεται για το στρατό έχει έξι τροχούς, σε μία off-road χαμηλή αναλογία με πέντε μπλοκέ διαφορικά και ένα ελαστικό – πλήγμα στον πληθωρισμό - με σύστημα ελέγχου πίεσης που επιτρέπει στις 37-ιντσών ρόδες του να προσαρμόζονται σε χρόνο ρεκόρ, την ώρα που το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση.

Από τη στιγμή που κάποιος θα επιβιβαστεί στην καμπίνα της υπάρχει ένα αμφισβητούμενα χρηστικό περιβάλλον. Τέσσερα θερμαινόμενα και αεριζόμενα δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο ταμπλό, ανθρακονημάτινα τελειώματα και επένδυση Alcantara στην οροφή. Τα παράξενα όμως δεν τελειώνουν εκεί. Στο πορτ – μπαγκάζ θα δείτε γιγαντιαίες επενδύσεις άνθρακα, με πρόσθετη επένδυση από bamboo.

Όσον αφορά το μέγεθος μόνο για να τη βγάλετε βόλτα στο κέντρο και να βρείτε θέση στάθμευσης δεν είναι! Τα 5.85 μέτρα μήκος και 2,3 ύψος, την κάνουν τεράστια. Παρόλο το μέγεθός της όμως δεν παύει να θυμίζει τα εξαιρετικά σπορτίφ στοιχεία που της δίνει ο AMG χαρακτήρας της. Με 540 ίππους του G63 κινητήρα των 5,5-λίτρων bi-turbo σε διάταξη V8, το η AMG G63 ​​ 6x6 μπορεί να πιάσει τα 0 – 100 σε επτά δευτερόλεπτα.

Σίγουρα είναι το πιο ασυνήθιστο AMG προϊόν που έχει ποτέ κατασκευαστεί με χαρακτηριστικά off-road και σπορ αυτοκινήτου.

Παρόλ' αυτά η ευελιξία του είναι ασύλληπτη, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι κουβαλάει 3,85 τόνους βάρους.

Είναι ίσως το μεγαλύτερο παιχνίδι για μεγάλα παιδιά που εφευρέθηκε ποτέ για εντός και εκτός ασφάλτου περιπέτειες. Όσο για την τιμή; Κάτι πάνω από 300.000 ευρώ.

Για τους λάτρεις των αριθμών

5461cc, V8, 6WD, 540ίπποι, κατανάλωση: 13.4mpg, 0 - 100 σε 7.0secs, 3850kg