Χειροποίητη C9: Με τον αέρα του νικητή!

Για τους περισσότερους από εμάς θα ήταν μια τρέλα να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα που κάνουμε στο μπάνιο. Για παράδειγμα αυτό ενός μονοθέσιου οικολογικού αυτοκινήτου.

Κι όμως το όνειρο του Johan Ackermann, μία αληθινή ανακατασκευή του νικητή του 1989 στο Le Mans, έγινε πραγματικότητα. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας κινητήρας 3.2-λίτρων σε διάταξη V6 εξοπλισμένος σε διπλή turbo διάταξη παρόμοια με τον πραγματικό κινητήρα της C9. Τα αποτελέσματα; 370 ίπποι στις 5000 στροφές.

Η επιβράδυνση είναι ένας συνδυασμός της S600 V12 στα μπροστινά φρένα και της E500 Sports Pack της οποίας τα μπροστινά φρένα έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της αυτοσχέδιας κατασκευής.

Το αμάξωμα στηρίζεται πάνω σε υβριδικό σασί, ενώ το αυτοκίνητο χάρη στα ελαφρά – ανορθόδοξα υλικά, έχει βάρος, που μόλις ξεπερνάει τα 1000kg.

O σχεδιαστής της Johan Ackermann λέει: “Είναι απολαυστικό στην οδήγηση - σαν ένα γιγάντιο go-cart, και σίγουρα κλέβει την παράσταση στον αυτοκινητόδρομο, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που βλέπουν. Για την κατασκευή της χρειάστηκαν 16 μήνες από την αρχή μέχρι το τεχνικώς ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα. Για μένα ήταν προϊόν πάθους για τη δουλειά μου", σημειώνει.