1.111 χλμ. με ένα ρεζερβουάρ!

Ο "Hypermiler" Felix Egolf κάλυψε την απόσταση των 1.111 χλμ. με το νέο Space Star –με μία εντυπωσιακή κατανάλωση μόλις 3,38 λίτρων/100 χλμ. (εκπομπές CO2 μόνο 78 γρ./χλμ.), τιμή που αντιπροσωπεύει μία αξιοσημείωτη μείωση 17 % από την τυποποιημένη κατανάλωση (4,1 λίτρα/100 χλμ). Η αποστολή που ανέθεσε η Mitsubishi Ελβετίας στον Felix Egolf ήταν η εξής: να οδηγήσει τη μέγιστη απόσταση με ένα μόνο ρεζερβουάρ και να καταρρίψει την ονομαστική κατανάλωση των 4,1 λίτρων/100 χλμ. Ο Felix Egolf ξεκίνησε το project "Hypermiling Drive" του Space Star με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης και προορισμό και ακτάφερε να καλύψει την απόσταση Λουκέρνη-Άρλμπεργκ-Ζάλτσμπουργκ-Άλγκοϊ- Χέρκινγκεν.

"Hypermiler" ονομάζεται ο οδηγός που καλύπτει μία χιλιομετρική απόσταση χρησιμοποιώντας τη λιγότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου, με οικονομικό στιλ και τεχνικές οδήγησης. Ο Felix Egolf -ένας Ελβετός Πιλότος Airbus 330/340- ήταν ένας από τους πρώτους Ελβετούς "Hypermilers" και έχει ήδη καλύψει κάποιες εκπληκτικές αποστάσεις με ένα μόνο ρεζερβουάρ και διάφορα μοντέλα της Mitsubishi, όπως π.χ. τα 1.871 χλμ. από το Χέρκινγκεν έως στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα-Κάμπο Φινιστέρα με το ASX DID. Oι συμβουλές του "Hypermiler" Felix Egolf είναι απλές και μπορούν να εφαρμοστούν από οποιονδήποτε οδηγό:

-Ρολάρετε, μην τρέχετε.

-Χρησιμοποιείτε τη ροπή του κινητήρα και επιλέγετε έγκαιρα μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο (παρακολουθείτε το δείκτη αλλαγής).

-Οδηγείτε προνοητικά και κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας.

-Σηκώνετε έγκαιρα το πόδι από το γκάζι (διακοπή παροχής καυσίμου κατά το ρολάρισμα, μηδενική κατανάλωση).

-Προγραμματίστε αρκετό χρόνο για ένα ταξίδι.

-Χρησιμοποιείτε με συνέπεια τις σύγχρονες τεχνολογίες του κινητήρα , π.χ. σύστημα start-stop.

-Πάντα σβήνετε τον κινητήρα σε κόκκινο φωτεινό σηματοδότη.