Καθαρά αυτοκίνητα για το Λιμάνι της Βαρκελώνης

Το Λιμάνι της Βαρκελώνης και η Seat συμφώνησαν στην παράδοση δύο ηλεκτρικών πρωτότυπων αυτοκινήτων προκειμένου να πραγματοποιηθεί τρίμηνη μελέτη πάνω στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και τη γενικότερη λειτουργία τους. Πρόκειται για ένα Leon Twin Drive Ecomotive plug-in υβριδικό και ένα πλήρως ηλεκτρικό Altea XL Electric Ecomotive. Ο Ramón Paredes, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Seat και του ομίλου Volkswagen στην Ισπανία, έκανε την επίσημη παράδοση στον Sixte Cambra, πρόεδρο του Λιμανιού της Βαρκελώνης.

Κατά την διάρκεια της τρίμηνης χρήσης των αυτοκινήτων από το Λιμάνι, η Seat θα λαμβάνει δεδομένα για την ταχύτητα και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο, μέσω τηλεμετρίας. Ταυτόχρονα, το Λιμάνι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μελλοντικής ένταξης αυτού του είδους των οχημάτων στον εταιρικό του στόλο.

Για την επαναφόρτιση των αυτοκινήτων, στο Λιμάνι της Βαρκελώνης θα εγκατασταθούν δύο σημεία επαναφόρτισης, ένα στη βάση του εταιρικού στόλου στο κτίριο Asta και ένα στο χώρο στάθμευσης του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Το Λιμάνι της Βαρκελώνης, με αυτή τη μελέτη, προχωρά τη στρατηγική του απόφαση για μείωση των εκπομπών CO2 στο στόλο των οχημάτων του. Από την άλλη μεριά, η Seat, με αφετηρία αυτή τη συμφωνία, θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση των παραδόσεων σε εταιρικούς στόλους προκειμένου να αναλύσει τις αλλαγές στις οδηγικές συνήθειες σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Σχετικά Tags
Seat