Η νέα Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid

Ήδη από το 2009 η Mercedes-Benz είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται να λανσάρει μία S-Class που να μπορεί να λειτουργήσει και ως υβριδική, και πλέον η σκέψη αυτή μετατρέπεται σε πράξη με τη Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον επόμενο μήνα.

Η S500 Plug-In Hybrid διαθέτει τούρμπο τρίλιτρο V-6 κινητήρα, παράλληλα με ηλεκτρικό κινητήρα που λειτουργεί με μπαταρία ιόντων λιθίου. Η μηχανή αποδίδει ιπποδύναμη 328 αλόγων, ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας προσθέτει επιπλέον 80 κιλοβάτ ή 107 άλογα. Αυτό επιτρέπει στο όχημα να κάνει την επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 250 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το νέο μοντέλο της Μercedes-Benz μπορεί να λειτουργήσει σε τέσσερα διαφορετικά modes: Υβριδικό (μίξη των πηγών ενέργειας), E-mode (μόνο ηλεκτρική ενέργεια), E-Save (διατηρείται πλήρως φορτισμένη η μπαταρία για να είναι εφικτή η οδήγηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια αργότερα) και Charge (η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης).

Η S500 Plug-In Hybrid αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2014.