Νέο crossover από την Peugeot

Με οδηγό την επιτυχία του 3008, η Peugeot σχεδίασε και εξέλιξε ένα νέο, μικρότερο crossover στην κατηγορία Β. Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της γαλλικής εταιρείας, MaximePicat, "το 2008 είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η μάρκα θα διασφαλίσει την ηγετική της θέση στην κατηγορία στην Ευρώπη και θα κερδίσει νέους πελάτες στην Ασία και τη Λατινική Αμερική".

Με μήκος μόλις 4,16 μ., το 2008 συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός χάτσμπακ και τα δυνατά σημεία ενός SUV, με τους χώρους, την πολυμορφικότητα και την άνεση που προσφέρει. Θα κατασκευάζεται κοντά στις αγορές για τις οποίες προορίζεται, σε εργοστάσια της Peugeot στη Γαλλία, στην Κίνα και στη Βραζιλία. Απευθυνόμενο σε ένα μεγάλο εύρος αγοραστών, το 2008 χρησιμοποίησε το σχεδιαστικό DNA της γαλλικής εταιρείας συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το μεγάλο αδελφό 3008, όσο και από το πανέμορφο RCZSportsCoupe. "Το 2008 πέτυχε στο συνδυασμό διαφορετικών κόσμων και κουλτουρών, προσφέροντας ένα στιλ που ξεπερνά τις προσδοκίες των πελατών", δήλωσε επ’ αυτού ο διευθυντής σχεδιασμού της Peugeot, GillesVidal.

Το 2008 θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2013.