G-Force: Το SUV του μέλλοντος

Μπορεί να υπάρχει η Mercedes G-Class to 2025; Με αφορμή το διαγωνισμό Los Angeles Design Challenge 2012, οι σχεδιαστές της γερμανικής εταιρείας δημιούργησαν το Ener-G-Force: Ένα SUV για το 2025 με στιλιστικές ρίζες στο αρχέτυπο G-Wagen του 1979!

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διεξάγεται κάθε χρόνο στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, οι σχεδιαστές έπρεπε φέτος να καταθέσουν τις σχεδιαστικές τους απόψεις για το "Όχημα Περιπολίας Αυτοκινητοδρόμων 2025", λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα όπως η αύξηση της κίνησης στις οδικές αρτηρίες του μέλλοντος, η ανάγκη για πρόσβαση σε παντός είδους έδαφος και η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Την αποστολή ανέλαβε το κέντρο σχεδιασμού της Mercedes στην Καλιφόρνια, όπου και κατασκευάστηκε ένα μοντέλο σε κλίμακα 1:1.

Τα στιλιστικά στοιχεία του παρελθόντος ενσωματώθηκαν και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες του αύριο. "Ασφαλώς και θέλαμε να κάνουμε ένα ξεκάθαρο βήμα μπροστά, αλλά θέλαμε επίσης να διατηρήσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του G", δήλωσε ο σχεδιαστής Hubert Lee. Tέτοια είναι η χαρακτηριστική μάσκα, αλλά και το μοναδικό ντιζάιν των πλευρικών γυάλινων επιφανειών.

Και πώς θα κινείται το SUV του 2025; Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες φυσικά, έναν σε κάθε τροχό, που θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό από μια συστοιχία ενεργειακών κυψελών, η οποία με τη σειρά της θα καταναλώνει υδρογόνο. Το τελευταίο θα παράγεται από ανακυκλωμένο νερό σε ειδικά ρεζερβουάρ στην οροφή του αυτοκινήτου, προσφέροντας αυτονομία 800 χλμ. με μηδενική εκπομπή ρύπων.