Η Honda παρουσιάζει το Micro Commuter

Βασισμένο στο πρωτότυπο που αποκάλυψε για πρώτη φορά στην έκθεση του Τόκιο το 2011, η Honda παρουσίασε το Micro Commuter, ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, ανταγωνιστή του Renault Twizzy.

Με διαστάσεις 2.500x1.250x1.445 χλστ. προσφέρει θέσεις για οδηγό και δύο παιδιά, αλλά χάρη στα μετακινούμενα καθίσματα το αυτοκίνητο μπορεί εναλλακτικά να μεταφέρει οδηγό και έναν ενήλικο επιβάτη. Ζυγίζει μόλις 400 κιλά και ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου και τον ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων στο δάπεδο, ενώ παρέχει αυτονομία περίπου 60 χλμ. και τελική ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

Αντί για συμβατικά όργανα διαθέτει ένα tablet Samsung Galaxy, όπου εμφανίζονται όλες οι ενδείξεις λειτουργίας του αυτοκινήτου και το οποίο φορτίζεται με τη βοήθεια ηλιακών πάνελ τοποθετημένων στην οροφή. Το tablet λειτουργεί και ως πίσω καθρέπτης, καθώς απεικονίζει εικόνες που μεταφέρονται από μια κάμερα τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το Micro Commuter θα παραχθεί αρχικά σε μικρό αριθμό αντιτύπων, τα οποία θα δοκιμαστούν σε καθημερινές συνθήκες χρήσης στην Ιαπωνία, όπως σε οικογενειακές μετακινήσεις, μεταφορικές υπηρεσίες και προγράμματα ενοικίασης αστικών αυτοκινήτων.