Νέο Opel Corsa: Καμουφλαρισμένο μέχρι… νεοτέρας

Το νέο Opel Corsa θα παρουσιαστεί φέτος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική ευθεία που οδηγεί στη μαζική παραγωγή, καθώς διεξάγονται δοκιμές για την τελική έγκριση με καμουφλαρισμένα οχήματα προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αρμονικό σετάρισμα όλων των εξαρτημάτων.

Το Corsa E δεν έχει απλά τη νέα γενιά του βενζινοκινητήρα 1.0 ECOTEC με νέο, 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και νέο πλαίσιο με άριστα ρυθμισμένο σύστημα διεύθυνσης. Οι μηχανικοί της Opel οδήγησαν με κάθε μυστικότητα τέσσερα πρωτότυπα στην περιοχή Palatinate νοτιοδυτικά της Frankfurt am Main. Τα οχήματα δοκιμών εφοδιάζονταν με το νέο, ισχυρό, 3κύλινδρο 1.0 turbo κινητήρα 85 kW/115 hp, με πλαίσιο Sport και Comfort. Για λόγους σύγκρισης, τα σημερινά Corsa 1.4 (74 kW/100 hp) και 1.4 Turbo (88 kW/120 hp) συνόδευαν τα πρωτότυπα.

Μέλη του Δ.Σ. της Opel, μεταξύ των οποίων ο CEO Dr. Karl-Thomas Neumann, ο Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας Michael Ableson και ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales Peter Christian Küspert έβαλαν τη νέα γενιά Corsa κυριολεκτικά στο μικροσκόπιο. Οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές και το τεράστιο άλμα που επιτεύχθηκε από το Corsa D στο Corsa E είναι σαφές.

Ο νέος κινητήρας 1.0 ECOTEC είναι πολύ καλύτερος με τα πλεονεκτήματα του 3κύλινδρου turbo να εντοπίζονται σε ροπή, οδηγησιμότητα και παραγωγή θορύβων, ενώ σε συνδυασμό με το νέο κιβώτιο και το πλαίσιο, δημιουργείται ένα εντελώς νέο σύνολο.