Το νέο κάμπριο της Opel

Και το όνομα αυτού: Cascada. To νέο κάμπριο της  Opel είναι τετραθέσιο, διαθέτει soft top και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2013. Στοχεύοντας στην κορυφή της γκάμας της γερμανικής εταιρείας, το Cascada έχει τα στοιχεία ενός μεσαίου κάμπριο: μήκος 4.697χλστ., πλάτος 1.840 χλστ. (χωρίς καθρέπτες), premium τεχνολογίες και προηγμένα χαρακτηριστικά.

Μετά από αρκετές γενιές Kadett και Astra κάμπριο, η Opel επιστρέφει στη μαγεία των σπάνιων, μεσαίων τετραθέσιων ανοικτών αυτοκινήτων, με μαλακή οροφή της δεκαετίας του ’50 και του ’60 –όπως τα Kapitän και Rekord–, αλλά με πλήρως ανανεωμένη διάθεση και τεχνολογίες αιχμής.

Με αισθητική στιβαρότητα  και αρμονικά ανάγλυφα σχήματα, το Cascada εκφράζει την κλασική και διαχρονική κομψότητα των “Grandes Routières”. Με την οροφή ανοιχτή, το προφίλ του διαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια: πίσω από την κομψή, κεκλιμένη πρώτη κολόνα, κανένα κάλυμμα ή ορατός μηχανισμός προστασίας από ανατροπή δεν διαταράσσει οπτικά την αισθητική ισορροπία.

"Τα περισσότερα κάμπριο είναι ελκυστικά με την οροφή κατεβασμένη, αλλά πολλά δείχνουν άκομψα με την οροφή κλειστή. Χάρη στο αεροδυναμικό, υψηλής ποιότητας soft top με το τέλειο προφίλ, το Opel Cascada παραμένει ελκυστικό και με την οροφή κλειστή", σχολιάζει ο Malcolm Ward, Διευθυντής Εξωτερικής Σχεδίασης.

Το Cascada διαθέτει ανάρτηση HiPerStrut εμπρός και προσαρμοζόμενο σύστημα αμορτισέρ FlexRide, ενώ το soft top ανοίγει σε 17 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει (μέχρι 50 χλμ./ώρα). Συγκριτικά με το κάμπριο προηγούμενης γενιάς της Opel, το Astra TwinTop, το αμάξωμα του Cascada είναι κατά 43% πιο άκαμπτο στη στρέψη και κατά 10% πιο ανθεκτικό στην κάμψη. Ηλεκτρικοί εντατήρες ζωνών ασφαλείας, αποκλειστικό δέρμα Nappa και αεριζόμενα, εργονομικά καθίσματα παρέχουν άνεση και προστασία.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Δ.Σ. της Adam Opel, Thomas Sedran, "στην κατηγορία μεσαίων κάμπριο συναντούσαμε μέχρι τώρα μόνο πολύ ακριβά μοντέλα premium κατασκευαστών. Με το Cascada, η Opel προσφέρει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά και τις αρετές ενός μεσαίου κάμπριο σε προσιτή τιμή. Το Cascada ολοκληρώνει την προϊοντική επίθεση της Opel: το 2012 και το 2013, διευρύνουμε τη γκάμα μας εισβάλλοντας σε νέες κατηγορίες με το ηλεκτρικό Ampera, το μικρό SUV Mokka, το μοδάτο αυτοκίνητο πόλης ADAM, και τώρα με αυτό το μεσαίο κάμπριο".

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά με το βενζινοκινητήρα 1.4 Turbo, σε δύο εκδόσεις ισχύος 120 ίππων και 140 ίππων, ενώ και οι δύο αποδίδουν 220 Nm ροπής με λειτουργία υπερπλήρωσης (overboost). Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, θα διατίθεται ο 2.0 CDTI με 165 ίππους και 380 Nm (μέσω overboost). Κορυφαίος της γκάμας θα είναι ο βενζινοκινητήρας 1.6 SIDI Turbo ECOTEC.

Αυτή η μεσαία μονάδα άμεσου ψεκασμού ανήκει σε μία νέα γενιά, που θα κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2013 και εξελίχθηκε με γνώμονα την ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, τη ροπή και την οικονομία καυσίμου. Αποδίδει 170 ίππους, μεταξύ 1.650 και 3.200 rpm, και ροπή 280 Nm με overboost. Ο κινητήρας αυτός θα διατίθεται με μηχανικό και αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο. Το νέο, χαμηλής τριβής 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο περιλαμβάνει λειτουργία Active Select  για μηχανική διαδικασία αλλαγών σχέσεων. Ισχυρότερες εκδόσεις και των δύο κινητήρων βενζίνης και ντίζελ θα λανσαριστούν αργότερα στο Cascada.

Σχετικά Tags
Opel