Το Οpel Corsa 1.3 CDTI ecoFlex ακόμα πιο οικονομικό

Το πιο οικονομικό Opel Corsa τώρα γίνεται ακόμα πιο λιτοδίαιτο σε καύσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Το 3θυρο Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX 95 ίππων με Start/Stop χρειάζεται μόλις 3,3 λίτρα ντίζελ/100 χλμ., που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 88 γρ./χλμ. (5θυρο: 3,4 λίτρα/100 χλμ. και 89 γρ./χλμ. CO2). Με αυτή την κατανάλωση, το Corsa 1.3 CDTI ecoFlex γίνεται το πιο οικονομικό και αποδοτικό μοντέλο diesel που έχει κατασκευάσει ποτέ η Opel.

Ενώ η τελευταία γενιά Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX ήταν ήδη από το 2011 πολύ οικονομική με κατανάλωση 3,5 λίτρων ντίζελ/100 χλμ. και εκπομπές CO2  94 γρ./χλμ., οι τελευταίες μειώσεις των 0,2 λίτρων και έξι γραμμαρίων CO2 το καθιστούν αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή της οικονομίας μεταξύ των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της Opel. Αρκετές βελτιώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων σε ποσοστό σχεδόν επτά τοις εκατό. Το turbodiesel εφοδιαζόταν με αντλία λαδιού μεταβλητής παροχής που παράγει μόνο την απαραίτητη πίεση λαδιού, ανάλογα με το φορτίο, ελαχιστοποιώντας έτσι την απαιτούμενη ενέργεια για την ανακυκλοφορία του λαδιού. Η χρήση ειδικής βαλβολίνης χαμηλού ιξώδους συμβάλλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης. Τα μέτρα αυτά ολοκληρώνονται με νέες χαρτογραφήσεις κινητήρα στη μονάδα ελέγχου (ECU).

Από το Νοέμβριο του 2012, το Corsa θα διατίθεται με τη νέα γενιά μηχανικών κιβωτίων της Opel που διασφαλίζουν ακόμα πιο ακριβή και ομαλή διαδικασία αλλαγών ταχυτήτων. Οι μηχανικοί πέτυχαν μείωση των τριβών, των δυνάμεων και της διαδρομής του επιλογέα. Επίσης το κιβώτιο ανασχεδιάστηκε πλήρως: χρησιμοποιήθηκαν νέα γρανάζια και τροποποιημένα εξαρτήματα όπως άξονες και φουρκέτες επιλογέα. Το αποτέλεσμα είναι άνετες αλλαγές σχέσεων και βελτιστοποιημένη λειτουργία σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Νέα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης 185/65 R15 συμβάλλουν επίσης στον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του Corsa.

Η τεράστια οικονομία δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επιδόσεις. Η μέγιστη ροπή των 190 Nm είναι διαθέσιμη σταθερά μεταξύ 1.750 και 3.250 σ.α.λ.. Ο turbodiesel 95 ίππων επιταχύνει το Corsa από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 177 χλμ./ώρα.

 

Σχετικά Tags
Opel