Το φουτουριστικό θαύμα της BMW

Όταν η BMW ανακοίνωσε τη σειρά μοντέλων "i" και τη στροφή της στα υβριδικά και καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η εταιρεία του Μονάχου εξαπέλυσε επιθετική πολιτική με επίκεντρο δύο συγκεκριμένα μοντέλα. Το πιο...ευαίσθητο i3, ένα δίθυρο hatchback μοντέλο και φυσικά το...απόλυτα σέξι, i8. Βέβαια η BMW χρειάστηκε να κάνει λίγη υπομονή για να αποκαλύψει το μικρό της θαύμα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν είχε προϊδεάσει τους θαυμαστές και φίλους της για το τι θα επακολουθούσε. Κι αυτό γιατί το i8, μη φανταστείτε ότι ήταν κρυμμένο σε αποθήκες μακριά από κάθε αδιάκριτο βλέμμα. Αντιθέτως. Και κατασκοπευτικές φωτογραφίες ήρθαν στη δημοσιότητα, ενώ η BMW μας έκανε τη...χάρη να οδηγήσουμε το φουτουριστικό της μοντέλο νωρίτερα με την προσθήκη ενός μπλε - άσπρου καμουφλάζ.

Βλέποντάς το τώρα βέβαια, όπου το καμουφλάζ έχει εξαφανιστεί, η βασική εντύπωση που έδινε το...κρυμμένο πρωτότυπο, έκανε φτερά. Για την ακρίβεια η αίσθηση του εξωτικού αυτοκινήτου διπλασιάστηκε και επαυξήθηκε.

Το στήσιμο του αυτοκινήτου με τα έντονα αεροδυναμικά στοιχεία, με την εντυπωσιακή απόληξη στην εξάτμιση, που βρίσκεται στο κέντρο του αμαξώματος, ξεχωρίζει, σε συνδυασμό πάντα με τις πόρτες - ψαλίδια, η οποίες ακολουθούν πορεία προς τον ουρανό όταν κάποιος επιχειρήσει να της ανοίξει για να δοκιμάσει και το εσωτερικό.

Τα κάθετα πίσω φτερά, οι πλευρικές επεκτάσεις των κολόνων σε σχήμα C, και οι αεραγωγοί που βρίσκονται μπροστά από τους πίσω τροχούς είναι ιδιαίτερα σκόπιμες λεπτομέρειες. Η "μαύρη ζώνη" που αφήνουν τα ίχνη σε σχήμα V στο καπό εκτείνονται πάνω από την οροφή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και είναι σύμφωνα με την BMW, ένα χαρακτηριστικό με την υπογραφή της σειράς i.

Σήμα κατατεθέν της εξωτικής αυτής κυρίας, η μάσκα με τους διπλούς νευρώνες, σε ματ μπλε ή γκρι ματ, έχουν αυξήσει τη μοντέρνα όψη του i8. Ο εξωτερικός φωτισμός αποτελείται από ταιριαστά υψηλής τεχνολογίας LED, μπροστά και πίσω, και σε ορισμένες αγορές εκτός των ΗΠΑ είναι διαθέσιμοι οι λεγόμενοι "λέιζερ" προβολείς που εκπέμπουν ένα καθαρό λευκό, εξαιρετικά φωτεινό φως. Οι είκοσι ιντσών τροχοί είναι η προεπιλογή για τα βασικά της έκδοση, και είναι...πλαισιωμένοι με 195/50 λάστιχα μπροστά και 215/45 λάστιχα στο πίσω μέρος, κλέβοντας ολοκληρωτικά τις εντυπώσεις.