Καταπληκτικό βίντεο: Το νέο mini στους δρόμους της πόλης!

Μακρύτερο και φαρδύτερο από τον προκάτοχό του. Περισσότερη ευρυχωρία για οδηγό και επιβάτες. 

Όταν κυκλοφορήσει στην αγορά του χρόνου την ανοιξη, το νέο αυτοκίνητο θα προσφέρει αναβαθμισμένο στάνταρ εξοπλισμό, μία εκτενή γκάμα επιλογών για να μπορούν οι πελάτες να το προσαρμόσουν στο προσωπικό τους στυλ, υψηλότερα επίπεδα άνεσης, τεχνολογία ασφάλειας με προστασία πεζών και πρωτοποριακή τεχνολογία δικτύωσης.

Το λανσάρισμα του νέου αυτοκινήτου σηματοδοτεί μία επένδυση ύψους 750 εκατομμυρίων λιρών και στις τρεις Βρετανικές μονάδες παραγωγής του BMW Group , με νέο φανοποιείο για την κατασκευή αμαξωμάτων από 1.000 ρομπότ , ντεμπούτο νέων τεχνολογιών στη μονάδα παραγωγής πρεσαριστών τμημάτων του Swindon και νέες εγκαταστάσεις μηχανουργικών εργασιών και συναρμολόγησης για την παραγωγή μιας νέας γενιάς τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων στο εργοστάσιο του Hams Hall κοντά στο Birmingham. 

(Δείτε το άκρως ελκυστικό promo video που ακολουθεί)

Το νέο Mini  είναι διαθέσιμο με μια νέα γενιά  κινητήρων βενζίνης, ενός 3κύλινδρου 1.5 - λίτρων και ενός 4κύλινδρου 2.0 - λίτρων.  Σε πρώτη φάση οι  πελάτες θα έχουν τρεις επιλογές : το Mini Cooper με 136 PS από τον 1.5 - λίτρων 3 - κύλινδρο κινητήρα , το Mini Cooper S με 192 PS  από τον 2.0 - λίτρων 4 - κύλινδρο κινητήρα και το Mini Cooper D με 116 PS από έναν 1.5 - λίτρων 3 - κύλινδρο κινητήρα ντίζελ .

Και τα τρία μοντέλα προσφέρονται με στάνταρ εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ( ένα εξατάχυτο αυτόματο είναι προαιρετικό) . Το γρηγορότερο μοντέλο είναι το Cooper S ( 0-100 km / h σε 6,8 δευτερόλεπτα ) , ενώ η πιο οικονομική έκδοση είναι η Cooper D , με 3.5 - 3.6 λίτρα/100 km.