458 Speciale: Mία Ferrari καλύτερη από όλες τις άλλες!

Αυτή είναι η 458 Speciale , διάδοχος των 360 Challenge Stradale και 430 Scuderia , δύο από τις καλύτερες Ferrari όλων των εποχών. Δεν είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής και σίγουρα δεν αποτελεί αντικαταστάτρια του 458 Italia . Είναι μια νέα, πιο σκληροτράχηλη 458.

Είναι τόσο γρήγορη όσο φαίνεται ;

Τι να πει μπορεί κανείς να πει όταν τα 0 - 100 έρχονται σε τρία δευτερόλεπτα; Ικανή να εκτοξευτεί μαζί με ένα 4.5 λίτρων ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, 605 ίππων.

Η μείωση βάρους για αρχή κατά 90 κιλά, οφείλεται στα κράματα από αλουμίνιο, το ελαφρύτερο σύστημα εισαγωγής από ανθρακόνημα, τους λεπτότερους τροχούς, αλλά και το λεπτότερο γυαλί και πλαστικό που χρησιμοποιήθηκε στο πίσω παράθυρο. Στην καμπίνα, όλα έχουν υποστεί πολύ λεπτό φινίρισμα, ενώ δεν υπάρχουν ταπέτα.

Εν τω μεταξύ, στα 225 χιλιόμετρα , ένα πτερύγιο στη μύτη ανοίγει για την αποκατάσταση της εμπρός και πίσω ισορροπίας.

Επίσης, υπάρχουν και πτερύγια στροφής πάνω από το μαρσπιέ μπροστά από τους πίσω τροχούς, τόσο για την περαιτέρω βελτίωση της κάθετης δύναμης . Έτσι, τα πτερύγια αλλά και οι ρίγες , προσθέτουν πιθανώς, μία κυρίως ψυχολογικής χροιάς ταχύτητα .

Όσο για το κόστος της; Θα στοιχίσει 208.000 λίρες, ενώ η τιμή αυτή περιλαμβάνει τις εργασίες συντήρησης για επτά χρόνια.

Στα μειονεκτήματά της είναι ότι κάνει αρκετά δύσκολη την επικοινωνία των επιβατών στην καμπίνα, στις υψηλές ταχύτητες, λόγω θορύβου.

Το αξιοσημείωτο επίσης, είναι ότι η συγκεκριμένη Ferrari κάνει το θόρυβο μιας ολόκληρης πίστας αυτοκινήτων. Μάλιστα, οι περισσότερες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αυστηρά όρια θορύβου. Άρα και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, λογικά απαγορεύεται. Η Ferrari όμως, γνωρίζοντάς το, ανέπτυξε μία ειδική εξάτμιση που είναι αρκετά πιο ήσυχη από το συνηθισμένο. Η τοποθέτησή της γίνεται στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί οικονομική λύση.

Για όσους την επιλέξουν; Είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστούν. Για όλους τους υπόλοιπους; Θα είναι ένα ακόμα αυτοκίνητο που θα μας κάνει να γυρίζουμε κατά 180 μοίρες το κεφάλι μας για να την προσέξουμε καλύτερα. Άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη!