Κερδίζει στα σημεία το νέο Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC

Κερδίζει στα σημεία το νέο Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και οικογενειακά αυτοκίνητα. Έχει άνετους χώρους και όμορφο ντιζάιν. Ο λόγος για το Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC 120 ίππων που μας κατέπληξε για την πρακτικότητα και το δυναμικό του χαρακτήρα.

Το μοντέλο που παράγεται στο εργοστάσιο της Honda στην Μ. Βρετανία από την πρώτη ματιά κάνει τη διαφορά. Η ποιότητα των υλικών, η συναρμολόγηση και η πρακτικότητα κερδίζουν ακόμη και τον πιο δύσπιστο.

Ουσιαστικά δε διαφέρει σε τίποτε από την 5θυρη έκδοση, πλην του μήκους, που είναι μεγαλύτερο κατά 23,5 εκατοστά και το τροποποιούν αισθητικά. Αυτή η αύξηση του μήκους δίνει μεγαλύτερες και περισσότερες επιλογές στην μεταφορά πραγμάτων. Ο αποθηκευτικός χώρος του πορτ μπαγκάζ είναι 624 λίτρα, που με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων αγγίζει τα 1.668 λίτρα. Η μεγάλη πρακτικότητα του μοντέλου εστιάζεται στην εφαρμογή των Magic Seats, των χώρων δηλαδή που υπάρχουν κάτω από την επένδυση της επιφάνειας του χώρου αποσκευών και κυμαίνεται από 75 έως 117 λίτρα, ανάλογα με την ύπαρξη ή μη ρεζέρβας.

Το εσωτερικό φιλοξενεί άνετα πέντε υψηλόσωμους επιβάτες προσφέροντάς τους μεγάλη άνεση ακόμη και σε πολύωρο ταξίδι. Οι αρκετοί μικροί αποθηκευτικοί χώροι δίνουν λύσεις στους επιβάτες. Το ταμπλό όμορφο και κομψό δίνει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση στον οδηγό που έχει στη διάθεσή του όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Honda. Το ταμπλό ξεχωριστό τραβάει την προσοχή του ματιού με τις ψηφιακές ενδείξεις που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Η δε θέση οδήγησης μπορεί να ικανοποιήσει την πλειονότητα όλων όσοι βρεθούν πίσω από το τιμόνι και είναι ιδανική για οδηγούς που δεν ξεπερνούν το 1,85 μ.

Αυτό που μας άρεσε στη διάρκεια της δοκιμής μας είναι η καλή κύλιση στην άσφαλτο. Στιβαρό και καλοστημένο εκτός από την αυξημένη αίσθηση ασφάλειας, γίνεται ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Honda. Στην πράξη η ανάρτηση αποδεικνύεται φιλική σε κάθε χρήση, είναι ελεγχόμενα ρυθμισμένη, ενώ δεν επιτρέπει να περάσουν θόρυβοι στην καμπίνα. Αυτό συνεπάγεται ένα καλό και άνετο ταξίδι. Μάλιστα η δυνατότητα επιλογής της σκληρότητας των πίσω αμορτισέρ ανάλογα με τη φόρτωση, είναι ένα στοιχείο που κάνει το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Το μοντέλο ξεχωρίζει και για τον κινητήρα των 1,6 λίτρων με τους 120 ίππους. Γραμμικός και δυνατός από τις χαμηλές στροφές, στην πράξη αποδεικνύεται και πολύ οικονομικός. Η εκμετάλλευση της ροπής (300Νm) με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, επιτρέπει στον οδηγό να κρατάει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα τις απαιτήσεις σε καύσιμο του κινητήρα. Έτσι η κατανάλωση του καυσίμου δεν ξεπερνάει τη μέση κατανάλωση τα 6,4 λίτρα στο ταξίδι στα 100 χιλιόμετρα (άσχετα να το εργοστάσιο δίνει αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση). Η επιτάχυνση από τη στάση μέχρι και τα πρώτα 100χλμ/ώρα έρχεται σε 10 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 εντοπίζονται στα 99 γραμμάρια στο χιλιόμετρο.

Σε γενικές γραμμές το νέο Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC 120 ίππων είναι ιδανικό αυτοκίνητο για οικογενειάρχες με αυξημένες αποθηκευτικές απαιτήσεις, οι οποίοι παράλληλα θέλουν ασφάλεια, ποιότητα κύλισης και την εγγύηση μιας ιαπωνικής μάρκας που ξέρει να κερδίζει τον ανταγωνισμό στα σημεία. Για να το αποκτήσει κάποιος, αρκεί να δαπανήσει 26.750 ευρώ.