Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024 η Peugeot θα παρουσιάσει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024 η Peugeot θα παρουσιάσει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της

Όλα τα αυτοκίνητά της διαθέτουν συνδεδεμένες υπηρεσίες και τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT

Η Peugeot συμμετέχει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024 (από 14 έως 20 Οκτωβρίου, Paris Expo Porte de Versailles).

Η γαλλική μάρκα θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του fastback E-408. Το σύστημα ελέγχου διεύθυνσης Hypersquare θα είναι στάνταρ χαρακτηριστικό στα μοντέλα της από το 2026.

Όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας επωφελούνται από το πρόγραμμα Allure Care, μια εγγύηση έως και 8 χρόνια ή 160.000 χλμ.

Η Peugeot ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει την ευρύτερη σειρά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή μάρκα μαζικής παραγωγής. Με το ολοκαίνουργιο E-408, η γκάμα της φθάνει τα 12 μοντέλα μηδενικών ρύπων.

Όλα τα αυτοκίνητά της διαθέτουν συνδεδεμένες υπηρεσίες και τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT, επιτρέποντας την ομαλή, υψηλής απόδοσης αλληλεπίδραση με το όχημα.

Τα μοντέλα που θα εκτεθούν στο περίπτερο της Peugeot στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024:

Peugeot E-208: Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γαλλία το πρώτο εξάμηνο του 2024 και ηγέτης στην κατηγορία του στην Ευρώπη, έχει αυτονομία έως και 410 χλμ.

Peugeot E-2008: Το συμπαγές SUV, το οποίο πρόσφατα γνώρισε σημαντική εξέλιξη, είναι πλέον πιο δυναμικό και ευέλικτο από ποτέ, συνδυάζοντας την κομψότητα με τις επιδόσεις.

Peugeot E-308: Αυτό το συμπαγές μικρομεσαίο μοντέλο συνδυάζει τις δυναμικές επιδόσεις με τον φουτουριστικό σχεδιασμό και τα προηγμένα χαρακτηριστικά. Έθεσε τα πρότυπα στην κατηγορία του, αναφέρει η γαλλική μάρκα.

Peugeot E-3008: Το νέο SUV κερδίζει πόντους με τη σχεδίαση επόμενης γενιάς, το νέο του Panoramic i-Cockpit με κυρτή οθόνη 21 ιντσών, την υψηλής τεχνολογίας οδηγική εμπειρία και την καλύτερη ηλεκτρική απόδοση στη κατηγορία του αναφέρει η φίρμα. Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, η μάρκα θα παρουσιάσει την έκδοση Long Range του E-3008, η οποία προσφέρει αυτονομία έως και 700 χλμ. (μεικτός κύκλος WLTP), την καλύτερη ηλεκτρική αυτονομία στην αγορά των SUV. Το Peugeot E-3008 είναι το μόνο όχημα στην κατηγορία του που μπορεί να καλυψει την απόσταση από το Παρίσι στη Νίκαια με μόλις δύο στάσεις, τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Peugeot E-5008: Το SUV ανώτερης κατηγορίας με την επταθέσια χωρητικότητα και την αυτονομία έως και 668 χλμ. (μεικτός κύκλος WLTP), είναι μια ξεχωριστή προσφορά στην αγορά. Αυτό το SUV συνδυάζει άνεση, χώρο διαβίωσης, αρθρωτή και τεχνολογική καινοτομία για μια οδηγική εμπειρία.

Peugeot E-408: Παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα, συνδυάζει το εντυπωσιακό στυλ με την υψηλή απόδοση. Είναι μοναδικό στην κατηγορία του χάρη στη δυναμική σχεδίαση fastback, αναφέρει η μάρκα.

Το Peugeot INCEPTION Concept είναι το μέλλον της μετακίνησης, σύμφωνα με την εταιρεία, συνδυάζοντας άνεση, βιωσιμότητα και τεχνολογίες αιχμής.

Ενσωματώνει καινοτόμες τεχνικές για την εξοικονόμηση πόρων, τη μείωση του βάρους και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης. Παρουσιάζοντας επίσης ένα νέο i-Cockpit, το INCEPTION Concept προσφέρει σημαντική εξέλιξη στην εργονομία οδήγησης χάρη στο σύστημα ελέγχου διεύθυνσης Hypersquare, παρέχοντας μια φουτουριστική, διαισθητική και διασκεδαστική εμπειρία για την οδηγική απόλαυση.

Το χειριστήριο διεύθυνσης Hypersquare προσφέρει εργονομική και διαισθητική λαβή, με προσαρμόσιμα χειριστήρια αφής παρόμοια με αυτά ενός tablet, καθιστώντας την οδήγηση τόσο εύκολη όσο η χρήση ενός smartphone. Το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης (steer-by-wire) διασφαλίζει τον ακριβή και ανταποκρινόμενο έλεγχο εξαλείφοντας την παραδοσιακή μηχανική σύνδεση μεταξύ του συστήματος διεύθυνσης και των τροχών. Το Hypersquare και η επόμενη γενιά του i-Cockpit, πρόκειται να παρουσιαστούν στα επερχόμενα οχήματα της μάρκας, έως το 2026.