Αυτό είναι το νέο Range Rover

Αυτό είναι το νέο Range Rover

Με Plug-in hybrid εκδόσεις 510 και 440 ίππων

Στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Royal Opera House), παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων από τον κόσμο της τέχνης, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων και του αθλητισμού, παρουσιάστηκε πρόσφατα η 5η γενιά του Range Rover.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό SUV με σύγχρονο στυλ, κορυφαία ποιότητα και «απίστευτες» ικανότητες, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια των 50 και πλέον χρόνων εξέλιξης.

Το Νέο Range Rover χαρακτηρίζεται από αρμονία αναλογιών, μινιμαλιστικές επιφάνειες και ακριβείς γραμμές, με τη χρήση τεχνολογιών που υποστηρίζουν την σύγχρονη σχεδίαση ώστε να αποπνέει την αίσθηση ενός μονοκόμματου μεταλλικού γλυπτού.

Οι Plug-in hybrid εκδόσεις των 510 και 440 ίππων, έχουν ηλεκτρική αυτονομία έως 100 χλμ και διατίθενται με βιώσιμα υφάσματα χωρίς δέρμα. Επιπλέον, το ηλεκτρικό Range Rover θα πλαισιώσει τη γκάμα το 2024, προφέροντας μηδενικές εκπομπές ρύπων για πρώτη φορά.

Η νέα αρχιτεκτονική του αμαξώματος MLA-Flex προσφέρει εκδόσεις με Στάνταρ (Standard) και Μακρύ Μεταξόνιο (Long Wheelbase) και για πρώτη φορά σε Range Rover πολυτελής καμπίνα επτά θέσεων.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία καθαρισμού αέρα βελτιώνει την ποιότητα αέρα της καμπίνας ενώ, χάρη στο σύστημα active noise cancellation, το εσωτερικό είναι από τα πιο αθόρυβα της αγοράς σε συνθήκες ταξιδίου.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα, το 2022, με μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης «δια χειρός» Special Vehicle Operations.

Το μοντέλο θα παράγεται στη νέα γραμμή παραγωγής στο ιστορικό σπίτι του Range Rover, στο Solihull, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νίκος Τσάδαρης