Μικρομεσαίο με ισχυρό βενζινοκινητήρα 1.4 από τη Hyundai

Το σημαντικότερα στοιχεία του ανανεωμένου i30

Η Hyundai αυξάνει συνεχώς το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Η πρόταση της στη μικρομεσαία κατηγορία είναι το ανανεωμένο i30. Το σημαντικότερα στοιχεία του ανανεωμένου i30: Παρεμβάσεις στον μπροστινό πρόβολο που τονίζουν τη νέα εξαγωνική μάσκα της Hyundai. Αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων και νέο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που αυξάνει την απόδοση και την οδηγική άνεση. Νέος Kappa κινητήρας 1.4 για αυξημένη απόδοση.

Χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως το σύστημα Lane Departure Warning (LDWS), οι προβολείς Bi-Xenon Smart, το ενισχυμένο σύστημα Smart Parking Assist κ.α. Αεριζόμενα καθίσματα που παρέχουν αυξημένη άνεση.

Σε δύο τύπους αμαξώματος, πεντάθυρο και στέσιον βαγκον. Στην εξέλιξη του συνέβαλε και το ευρωπαϊκό τεχνολογικό κέντρο της Hyundai, στη Γερμανία. Παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Nošovice της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Η λίστα του εξοπλισμού περιλαμβάνει: Πολλαπλές ρυθμίσεις στο κάθισμα του οδηγού, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηλεκτρικό χειρόφρενο, Smart Key με μπουτόν start/stop, υπολογιστή ταξιδίου με περιοριστή ταχύτητας, σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 7 ιντσών, κλιματισμός διπλής ζώνης, RDS ραδιοCD με MP3, iPod, Aux και USB, ηχοσύστημα έξι ηχείων, σύστημα εξαερισμού για τους πίσω επιβάτες και πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή κ.α.

Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και άνεσης χαρακτηριστικά από το Genesis και το i40: Σύστημα Lane Departure Warning ειδοποιεί τον οδηγό εάν το αυτοκίνητο αρχίζει να αποκλίνει από τη λωρίδα του χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το φλας. Νέοι προβολείς Bi-Xenon. Smart Parking Assist System (SPAS), που προσφέρει βοήθεια στον οδηγό στο χώρο στάθμευσης.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, εξοπλίζει το ανανεωμένο i30, με τρία μοτέρ: Βενζίνη 1.4 100 ίππων, με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, μέση κατανάλωση 5,6 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 129 γραμ./χλμ. Έχει βάρος μόλις 87 κιλά.
Ντίζελ 1.4 ισχύος 90 ίππων και 1.6 σε δυο εκδόσεις ισχύος με 110 είτε 136 ίππους. Ο 1.6 ντίζελ 136 ίππων συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (εκπομπές CO2 μόλις 94γραμ./χλμ.) είτε με 7-ταχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7-DCT. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 13.890 ευρώ.