Με νέο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το ανανεωμένο Hyundai i30

Οι συχνές αλλαγές ταχυτήτων που κάνει ο οδηγός όταν κινείται με το αυτοκίνητο του στην πόλη συχνά είναι μια κοπιαστική διαδικασία. Μάλιστα μερίδα οδηγών επιλεγεί αυτοκίνητα τα οποία φέρουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ειδικότερα στην Αμερική και σε πολλές χώρες τα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο είναι πολύ διαδεδομένα και δημοφιλή.

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια ακόμη και τα μικρά αυτοκίνητα διαθέτουν εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η νέα γενιά των αυτόματων κιβωτίων εξασφαλίζει καλές επιδόσεις και οικονομική λειτουργία.

Στη κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων, η τελευταία προσθήκη σε ότι αφορά το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων νέας γενιάς είναι το ανανεωμένο Hyundai i30.

Ειδικότερα, επιλέχτηκε το νέο 7-ταχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7-DCT, το οποίο συνδυάζεται με το μοτέρ 1.6 ντίζελ, απόδοσης 136 ίππων. Αυτό το μοτέρ προσφέρεται και με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, οπότε οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 94 γραμ./χλμ. Υπάρχουν άλλα δυο μοτέρ τα οποία συνδυάζονται μόνο με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Πρόκειται για τον πετρελαιοκινητήρα 1.4 ισχύος 90 ίππων και τον βενζινοκινητήρα 1.4 100 ίππων

Ένα ακόμη στοιχείο άνεσης κυρίως για την χρήση του αυτοκινήτου σε αστικό περιβάλλον είναι τα νέα αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά στο i30. Προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, παρέχοντας φρέσκο δροσερό αέρα στην πλάτη του οδηγού.

Τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνουν: ESC (Electronic Stability Control), VSM (Vehicle Stability Management), ABS (Anti-Lock Braking System), BAS (Emergency Brake Assist System), HAC (Hill Assist Control) για την πρόληψη της οπισθοπορείας και ESS (Emergency Stop Signal), το οποίο αναβοσβήνει τα φώτα φρένων όταν ανιχνευτεί στάση έκτακτης ανάγκης.

Όσον αφορά την παθητική ασφάλεια, είναι εξοπλισμένο με έξι αερόσακους(εμπρός, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας πλήρους μήκους) ενώ προαιρετικά προσφέρεται και αερόσακος γονάτου οδηγού.