Ένας άνδρας που δεν ήταν καν μπαμπάς αποφάσισε να επενδύσει όλα του τα λεφτά για να φτιάξει το νέο αυτό σηματάκι
Baby on Board ή στην ελληνική και πιο... χαριτωμένη εκδοχή του «Προσοχή πάω βόλτα»! Το σήμα που ειδοποιεί τους άλλους οδηγούς να είναι (ακόμη πιο) προσεκτικοί αφού στο αυτοκίνητο υπάρχει μωρό κυκλοφορεί πλέον σε διάφορες εκδοχές και σχήματα: ρόμβοι, στρογγυλά, ακόμη και μωρουδιακά φανελάκια που κρέμονται στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου και εφιστούν την προσοχή.
Αρχικά, το σήμα Baby on Board ήταν ένας κίτρινος ρόμβος που έγραφε το μήνυμα.
Εντυπωσιακό είναι ότι τη δημιουργία του «χρωστάμε» σε έναν άνδρα που δεν ήταν καν μπαμπάς, αποφάσισε όμως να ρίξει όλα του τα λεφτά στην υλοποίηση της επιχειρηματικής του αυτής ιδέας: να φτιάξει ένα σήμα που να δείχνει στους άλλους οδηγούς ότι υπάρχει παιδί στο αυτοκίνητο και έτσι αυτοί να προσέχουν.
Το Baby on Board κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1984. Δημιουργός του ήταν ο Μάικλ Λέρνερ, που τότε εργαζόταν στον τομέα του Human Resources.
Ο ίδιος δεν ήταν γονιός, ωστόσο, είχε έναν πολύ αγαπημένο ανηψιό, που τότε ήταν 18 μηνών, με τον οποίο έβγαιναν συχνά βόλτες.
Την ίδια εποχή τον πλησίασε ένας φίλος του ζητώντας του επαγγελματικές συμβουλές για το πώς να κάνει καλό μάρκετινγκ σε κάποιες πινακίδες που έφτιαχνε.
Όπως είπε ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, για πρώτη φορά άρχισε να συνειδητοποιεί πώς νιώθει ένας γονιός που έχει το παιδί του στο αυτοκίνητο.
Και βέβαια είδε και μια εκπληκτική επιχειρηματική ευκαιρία. Επένδυσε λοιπόν όλα του τα χρήματα, σύμφωνα με την καναδική Huffington, για να φτιάξει την εταιρεία Safety 1st.
Τα σήματα έγιναν αμέσως τεράστια επιχτυχία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της USA Today, μόνον στην Αμερική έχουν πουληθεί πάνω από 10 εκατομμύρια σήματα Baby on Board.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί της οδικής ασφάλειας, εκτός από το προφανές που προσφέρει το σήμα, δηλαδή να προσέχουν οι άλλοι οδηγοί το όχημα στο οποίο υπάρχει μωρό, όταν υπάρχει το σχετικό σήμα, σε περίπτωση ατυχήματος τα σωστικά συνεργεία γνωρίζουν ότι πρέπει πρώτα να μεριμνήσουν για τον απεγκλωβισμό και την ασφάλεια του μωρού.