Έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό i3 της BMW

Τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το νέο “μωρό” της BMW, το ηλεκτρικό i3, η παραγωγή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Λειψίας.

Το i3 διαθέτει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 125 kW/170 PS με ροπή στρέψης 250 Nm. Όλη η ροπή στρέψης, όπως συνηθίζεται στους ηλεκτροκινητήρες, διατίθεται ήδη από το ρελαντί και δε χρειάζεται να αναπτυχθεί μέσω της αύξησης του αριθμού στροφών κινητήρα, όπως γίνεται στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτό προσφέρει στο νέο BMW i3 μία ιδιαίτερα αυξημένη ευελιξία σε κάθε κατάσταση και αποτελεί εγγύηση για εντυπωσιακές τιμές επιτάχυνσης: Από τα 0 στα 60 km/h επιταχύνει το νέο BMW i3 σε κάτω από τέσσερα δευτερόλεπτα, τα 100 km/h είναι γεγονός σε μόνο 7,2 δευτερόλεπτα (7,9 δευτερόλεπτα στην έκδοση με Range Extender). Το ίδιο εντυπωσιακή: Η σχεδόν αθόρυβη εμπειρία οδήγησης.

Επιπλέον, μία πρωτοποριακή μορφή φόρτισης δίνει νέες προοπτικές στην ηλεκτρική μετακίνηση: το νέο BMW i3 μπορεί να φορτίζεται με το Wallbox ή το καλώδιο φόρτισης όχι μόνο από το σπίτι, αλλά και καθοδόν, καθώς διατίθεται ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός δημόσιων σημείων φόρτισης. Αυτές τις βρίσκει το νέο BMW i3 με τις υπηρεσίες ConnectedDrive, όπως η πλήρως δικτυωμένη πλοήγηση BMW i Navigation με δυναμική ένδειξη αυτονομίας και στηλών φόρτισης.

Και η τιμή αυτού στην Ελλάδα; 36.150 ευρώ με τον βασικό εξοπλισμό.