Η Mercedes C-Class World Car of the Year

H Mercedes-Benz διακρίθηκε σε τρεις κατηγορίες του θεσμού "World Car Awards 2015", κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Η μεγαλύτερη διάκριση ήρθε για τη Mercedes-Benz C-Class, η οποία κέρδισε τον τίτλο του "World Car of the Year 2015". Η S-Class Coupé ψηφίστηκε ως"World Luxury Car 2015", ενώ η σπορ Mercedes-AMG GT πήρε το βραβείο του "World Performance Car 2015".

Η Mercedes-Benz ήταν η μόνη εταιρεία του κλάδου που κατάφερε να έχει πέντε υποψήφια αυτοκίνητα στους φιναλίστ, επιδόσεις που δεν έχουν προηγούμενο στην 11χρονη ιστορία του θεσμού των βραβείων "World Car of the Year"! Η διεθνής κριτική επιτροπή του θεσμού απαρτίζεται από 75 καταξιωμένους δημοσιογράφους από το χώρο του αυτοκινήτου.

Η Mercedes είχε διακριθεί και σε προηγούμενες ψηφοφορίες: το 2014 η S-Class κέρδισε στην κατηγορία "World Luxury Car". Το2012 η S 250 CDI Blue EFFICIENCY πήρε το βραβείο στην κατηγορία "World Green Car", ενώ το ίδιο βραβείο είχε κερδίσει το 2007 η E 320 BlueTEC.