H GM Financial εξαγοράζει τις δραστηριότητες Ally Financial

Η General Motors Financial Company, Inc., μία πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της General Motors, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγοράζει τις δραστηριότητες χρηματοδότησης αυτοκινήτων σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Κίνα από την Ally Financial Inc.

"Η GM ξεκινά την πλέον επιθετική προώθηση νέων οχημάτων στην ιστορία της και αυτή η εξαγορά θα μας καταστήσει ακόμη ισχυρότερους, εξασφαλίζοντας ανταγωνιστική χρηματοδότηση στους πελάτες μας και τους διανομείς ανά τον κόσμο" δήλωσε ο Dan Ammann, αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της GM. H GM ίδρυσε τη GM Financial το 2010 για να προσθέσει σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά σε στρατηγικής σημασίας τομείς. Με την προσθήκη των διεθνών δραστηριοτήτων της Ally, η GM Financial θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τους πελάτες και διανομείς της GM σε αγορές, από τις οποίες η GM αντλεί περίπου το 80% των παγκόσμιων πωλήσεών της, ενώ θα εξασφαλίσει ισχυρές αποδόσεις.

"Οι διεθνείς δραστηριότητες της Ally έχουν πολύ ισχυρά συστήματα ανάληψης και διαχείρισης κινδύνων, στενές σχέσεις με τους διανομείς της GM και εξαίρετη φήμη εξυπηρέτησης πελατών" δήλωσε ο Dan Berce, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM Financial. "Η προσθήκη των δραστηριοτήτων αυτών ενισχύει αισθητά το βασικό ρόλο της GM Financial, ο οποίος είναι να στηρίζει την πώληση οχημάτων GM. Η ηγετική ομάδα των διεθνών δραστηριοτήτων θα μεταβεί επίσης στην GM Financial, η οποία θα προσφέρει τεράστια συνέχεια για μετόχους και πελάτες".

Για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, η GM εκτιμά ότι θα διαθέσει περίπου 2 δισ. δολάρια σε μετρητά στην GM Financial για να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο και να διασφαλίσει μία κατάλληλη pro forma κεφαλαιακή δομή.