Ράλλυ Ακρόπολις: Προηγείται ο Novikov

Γνωρίζαμε πως το ράλλυ Ακρόπολις είναι το σκληρότερο ράλλυ του WRC, αλλά το ότι θα ξεκινούσε με τόσο επεισοδιακό τρόπο, δεν θα το περίμενε ούτε ο πιο ευφάνταστος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ.

Στην πρώτη κιόλας ειδική του αγώνα (Κινέτα-Πίσσια), ο SebastienOgier είχε κλαταρισμένο ελαστικό μετά το 15ο χλμ. και σταμάτησε μετά το 20ο χλμ., εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. Τελικά εγκατέλειψε και θα ξεκινήσει αύριο υπό καθεστώς Rally 2.

Ο MadsOstberg έχασε χρόνο όταν, σε επαφή με ένα τσιμεντένιο τοιχίο, έφυγε ο τροχός του. Ο ΜikkoHirvonen αντιμετώπισε προβλήματα με το σύστημα διεύθυνσης της DS3. Ο EngenyNovikov, αντίθετα, σημείωσε έναν εντυπωσιακό χρόνο, παίρνοντας διαφορά 20,6 δλ. από τον DaniSordo, ο οποίος ήταν 2ος στην πρώτη ειδική. Το λάθος των περισσοτέρων ήταν πως προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο μήκος της ειδικής (47 χλμ.) για να εξασφαλίσουν διαφορά με το "καλημέρα" του αγώνα.

Στη δεύτερη, νυκτερινή ειδική του αγώνα, ο Ρώσος οδηγός της QatarM-Sport έγραψε και πάλι τον καλύτερο χρόνο και κατάφερε να διευρύνει τη συνολική διάφορα του από τον Sordo στα 30,3 δλ. Ο Jari-MattiLatvala σημείωσε το δεύτερο χρόνο και πλησίασε τον Ισπανό στα 8,8 δλ.

Η δράση συνεχίζεται αύριο, με 4 επαναλαμβανόμενες ειδικές στην Πελοπόννησο.

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1.  Evgeny Novikov     M-Sport Ford    50m59.3s

2.  Dani Sordo         Citroen          + 30.3s

3.  Jari-Matti Latvala VW               + 39.1s

4.  Thierry Neuville   M-Sport Ford     + 51.1s

5.  Andreas Mikkelsen  VW             + 1m14.6s

6.  Nasser Al-Attiyah  M-Sport Ford   + 1m32.9s

7.  Martin Prokop      Czech Ford     + 2m34.3s

8.  Khalid Al-Qassimi  Citroen        + 3m22.4s

9.  Mads Ostberg       M-Sport Ford   + 3m30.1s

10.  Robert Kubica      PH Citroen    + 4m17.3s