WRC: Ράλλυ Πορτογαλίας

Μετά από διακοπή πέντε εβδομάδων στην αγωνιστική δράση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση για τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς, στην Πορτογαλία. Πρόκειται για το δεύτερο αγώνα -από τους έξι συνεχόμενους- που διεξάγεται σε χώμα και αποτελείται από ένα μείγμα ανοικτών ειδικών, αλλά και τεχνικών, κλειστών τμημάτων, όπου, λόγω του είδους του οδοστρώματος, η σειρά εκκίνησης θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Βάση του αγώνα θα είναι και πάλι η Algarve και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής παραμένει ίδιο με αυτό της προηγούμενης χρονιάς. Μέρος της ειδικής Ourique διεξάγεται σε αντίθετη φορά, όπως και ολόκληρη η ειδική Loulé, ενώ το μήκος της Almodovar -η οποία θα αποτελέσει και την Power Stage του αγώνα την Κυριακή- αυξήθηκε κατά 17 χλμ., σε συνολικά 52,3 χλμ. Η δράση ξεκινά το πρωί της Πέμπτης με την κατατακτήριο ειδική που θα καθορίζει τη σειρά εκκίνησης των πληρωμάτων την επόμενη μέρα.

Όσο για τα προγνωστικά; Το ιδανικό ντεμπούτο του Polo R σε συνδυασμό με την εμπειρία του Sebastien Ogier που μετρά δύο νίκες στο ράλλυ Πορτογαλίας, καθιστούν τη Volkswagen το αδιαφιλονίκητο φαβορί!

Σχετικά Tags
WRC