F1: Συνέχεια στη Μαλαισία

Στην πίστα Σεπάνγκ, στη Μαλαισία, θα συνεχίσει αυτό το σαββατοκύριακο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1. Οι στροφές υψηλής ταχύτητας, η άσφαλτος με μεγάλο συντελεστή τριβής και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πίστας που θα «ταλαιπωρήσουν» αυτοκίνητα, οδηγούς και ελαστικά. «Είναι ένα από τα πιο απαιτητικά σαββατοκύριακα ολόκληρης της χρονιάς για τα ελαστικά μας» δήλωσε ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της PirelliPaulHembery. Γι’ αυτό το λόγο η ιταλική εταιρεία θα διαθέσει στις ομάδες τα δύο σκληρότερα ελαστικά της γκάμας της.

Τα τρία πιτ στοπ που αναγκάστηκαν να κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί στη Μελβούρνη, αποδείχθηκαν αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του αγώνα. Ωστόσο, η ταχύτερη πίστα της Μαλαισίας, με τις μεγαλύτερες ευθείες και –από φέτος- τις δύο ζώνες χρήσης DRS (στην ευθεία εκκίνησης και στην ευθεία πριν την τελευταία στροφή) αναμένεται να αλλάξουν αρκετά τις ισορροπίες σε σχέση με το πρώτο GP της χρονιάς.

H πίστα της Σεπάνγκ έχει μήκος 5,543 χλμ. και οι οδηγοί θα καλύψουν συνολικά 310,4 χλμ. σε 56 γύρους. Δοκιμές, προκριματικά και αγώνας θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΟΤΕ TV, ενώ, λόγω διαφοράς ώρας (10:00 ώρα Ελλάδος ξεκινά ο αγώνας), η ελεύθερη μετάδοση θα γίνει σε μαγνητοσκόπηση από την ΕΤ1 στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.