WRC: Δεύτερη νίκη για τον Ogier

Tη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και την πρώτη με Polo R σε χωμάτινο αγώνα, σημείωσε ο Sebastien Ogier στο Μεξικό. Τέθηκε εξ αρχής επικεφαλής και παρότι έχασε πρόσκαιρα την πρωτιά στην τέταρτη και πέμπτη ειδική, ανέκαμψε και δεν επέτρεψε σε κανέναν να αμφισβητήσει την υπεροχή του, κερδίζοντας συνολικά 16 από τις 23 ειδικές του ράλλυ. Άλλωστε, μετά την εγκατάλειψη του Mads Ostberg (Ford Fiesta RS) -του μοναδικού οδηγού που κατάφερε να τον κοντράρει- η νίκη ήταν εύκολη υπόθεση, μιας και το Polo R αποδείχθηκε αξιόπιστο στον παρθενικό του χωμάτινο αγώνα.

Η διαφορά των 3 λεπτών 28.9 δλ. από το δεύτερο Mikko Hirvonen (Citroen DS3) αποτυπώνει τη χαώδη διαφορά με τους υπόλοιπους οδηγούς -ακόμα και αν εκείνο το κλατάρισμα του Φινλανδού δεν στοίχιζε δύο περίπου λεπτά σε χρόνο. Στην τρίτη θέση -και για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών- τερμάτισε ο Thierry Neuville (Ford Fiesta RS), ο οποίος προσπάθησε να κυνηγήσει τον Hirvonen, αλλά μετά από μια έξοδο στην πρώτη ειδική της τελευταίας ημέρας δε θέλησε να ρισκάρει περισσότερο. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και η 7η θέση του Ken Block, η καλύτερη επίδοσή του μέχρι σήμερα στο WRC.

Με τη νίκη του ο Οgier προηγείται με διαφορά 31 βαθμών του Loeb στην κατάταξη οδηγών, ενώ στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Citroen βρίσκεται 6 βαθμούς μπροστά από τη Volkswagen, αφού ο έτερος οδηγός της VW, Jari-Matti Latvala, εγκατέλειψε στην πρώτη ειδική της Παρασκευής με σπασμένη ανάρτηση.

TEΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Sebastien Ogier Volkswagen 4h30m27.0s

2. Mikko Hirvonen Citroen + 3m28.9s

3. Thierry Neuville M-Sport Ford + 4m23.8s

4. Dani Sordo Citroen + 6m06.7s

5. Nasser Al-Attiyah M-Sport Ford + 8m34.5s

6. Chris Atkinson Abu Dhabi Citroen + 11m28.0s

7. Ken Block Hoonigan Ford + 11m48.3s

8. Benito Guerra CRT Citroen + 12m49.8s

9. Martin Prokop Czech Ford + 14m29.0s

10. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 17m15.3s

 

Σχετικά Tags
WRC