WRC: Μικρότερη η πίεση για τη VW

Μετά το ιδανικό ξεκίνημα της σεζόν για τη Volkswagen, όπου τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, η πίεση είναι σαφώς μικρότερη στο πρώτο χωμάτινο ράλλυ της χρονιάς, στο Μεξικό. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Volkswagen Motorsport, Jost Capito, η ομάδα δεν έχει απαιτήσεις για το συγκεκριμένο αγώνα: "Θα πάμε στο Μεξικό με αυτοπεποίθηση και απλά θα δούμε τι θα γίνει". O αγώνας θα αποτελέσει μια πρόβα τζενεράλε για τους χωμάτινους αγώνες που ακολουθούν στο WRC και θα βοηθήσει τη VW να κερδίσει σε εμπειρία και να λύσει τα όποια προβλήματα "νεότητας" παρουσιάσει το αυτοκίνητο.

Το πρώτο χωμάτινο ράλλυ της χρονιάς είναι, πάντως, σίγουρο ότι θα καταπονήσει πολύ περισσότερο το Polo R, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία. Ζητούμενο, λοιπόν, εδώ είναι η αξιοπιστία. "Στα απαιτητικά για τους οδηγούς ράλλυ, πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί, γιατί έχουμε δύο πολύ γρήγορους οδηγούς. Στα υπόλοιπα, το αυτοκίνητο μετράει περισσότερο από τον οδηγό. Μέχρι στιγμής το Polo R έχει αποδειχθεί αξιόπιστο, αλλά τα χωμάτινα ράλλυ είναι πολύ σκληρότερα", τόνισε ο Jost Capito.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Τον περασμένο Νοέμβριο η VW δοκίμασε τον κινητήρα του Polo R σε κλιματικό θάλαμο στην Γερμανία, προσομοιώνοντας τις συνθήκες του ράλλυ και κατόπιν επιβεβαίωσε τις ρυθμίσεις με επί τόπου δοκιμές του αυτοκινήτου στο Μεξικό.

Σχετικά Tags
WRC