Στο πρωτάθλημα τουρισμού DTM ο Τimo Glock

Μετά την απώλεια της θέσης του στην F1, ο Timo Glock επιστρέφει στην BMW για να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Τουρισμού DTM το 2013. Ο Γερμανός οδηγός συμπληρώνει το ρόστερ της BMW μαζί με τους Bruno Spengler, Augusto Farfus, Joey Hand, Andy Priaulx, Martin Tomczyk, Dirk Werner και Marco Wittmann.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση ναέχουμε τονTimo GlockπίσωστηνBMW Motorsport», δήλωσε ο διευθυντήςτης BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Timo έχει αποδείξει επανειλημμένως πόσο πολύτιμος είναι για κάθε ομάδα, χάρη στην οδηγική τουικανότητα και τη συμπεριφορά του". Ο Timo Glock επισήμανε πως θα χρειαστεί κάποιο χρόνο προσαρμογής στο DTM, δήλωσε, ωστόσο, χαρούμενος που θα οδηγήσει και πάλι για λογαριασμό της BMW. "Είχα μια φανταστική εμπειρία στην F1, αλλά ανυπομονώ να διεκδικήσω και πάλι νίκες με τους παλιούς μου φίλους στην BMW Motorsport. Αυτή είναι η προσέγγισή μου στην πρόκληση του DTM".

Ο ΤimoGlock ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στη FormulaBMWjunior και το 2000, σε ηλικία 18 ετών, κατέκτησε το BMWADACFormulaJuniorCup. Τέσσερα χρόνια αργότερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην F1, στο καναδικό GP, ενώ το 2007 διετέλεσε δοκιμαστής της BMWSauber, πριν μεταπηδήσει στην Toyota και από εκεί –το 2010- στην τότε ομάδα της Virgin, σήμερα γνωστή ως Marussia. Προσμετρά 91 GP στην καριέρα του και τρεις τερματισμούς στο πόντιουμ της F1.