F1: Ένας επιπλέον αγώνας στην Ευρώπη

Η FIA μετακίνησε την ημερομηνία διεξαγωγής του GP Γερμανίας μία εβδομάδα νωρίτερα (στις 7 Ιουλίου), έτσι ώστε να δημιουργήσει "χώρο" για έναν ακόμα ευρωπαϊκό αγώνα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε μετά τη συνάντηση του παγκόσμιου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κωνσταντινούπολη.

Φαβορί για τον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου είναι το GP Τουρκίας, που υποστηρίζεται από τον επιχειρηματία Vural Ak και την τουρκική κυβέρνηση. Οι πίστες του Paul Ricard και Magny-Cours είναι -θεωρητικά τουλάχιστον- επίσης υποψήφιες για τη διοργάνωση του GP Γαλλίας, ενώ και η Red Bull εξετάζει την πιθανότητα διεξαγωγής ενός αγώνα στην ιδιόκτητη πίστα της, Red Bull Ring (πρώην Α1 Ring).

Παρά την προσθήκη ενός ακόμα GP, το καλαντάρι του 2013 θα περιλαμβάνει και πάλι 20 αγώνες, αφού η πίστα του Νιού Τζέρσι δε θα είναι έτοιμη και θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αγώνων του 2014.

Απ' την άλλη, λιγότερες αναμένεται να είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν την επόμενη χρονιά, καθώς οι ιδιοκτήτες της HRT δεν κατάφεραν να βρουν αγοραστή έως τις 30 Νοεμβρίου, ημερομηνία πληρωμής του κόστους συμμετοχής για το 2013.