Ο Kovalainen στα χνάρια του Rakkoinen

Με τις πιθανότητες παραμονής του στη F1 την επόμενη σεζόν να μειώνονται, ο HeikkiKovalainen δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στο WRC το 2013.

Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα: "Μερικές φορές εκπλήσσομαι που δεν έγινα οδηγός ράλλυ. Είχα πολλές ευκαιρίες μεγαλώνοντας να οδηγήσω σε δασικούς δρόμους, όπως τα περισσότερα παιδιά στη Φινλανδία, αλλά τότε ανακάλυψα τις πίστες! Θα δούμε τι θα γίνει του χρόνου. Υπάρχει και ζωή μακριά από τη φόρμουλα 1".

Είναι λοιπόν πιθανόν ο HeikkiKovalainen να ακολουθήσει τα χνάρια του ΚimiRaikkonen, ο οποίος τις χρονιές 2010-2011 απείχε από τα γκραν πρι και συμμετείχε στο WRC, σημειώνοντας αρκετούς τερματισμούς μέσα στη δεκάδα και έναν καλύτερο χρόνο σε ειδική διαδρομή, στο ράλλυ Γερμανίας.

Ο HeikkiKovalainen είναι ένας από τους λίγους οδηγούς που έχει νικήσει τον SebastianLoeb με ίδιο αυτοκίνητο στο πλαίσιο του Αγώνα των Πρωταθλητών 2004 με Peugeot 307 WRC –παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Είναι, επίσης, ο πρώτος οδηγός που δεν προέρχεται από τα ράλλυ που κέρδισε το HenriToivonenMemorialTrophy.