Η Opel επιστρέφει στους αγώνες

Η Opel επιστρέφει στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ένα διεθνές πρόγραμμα ράλι για το νέο Opel Adam και ένα πρόγραμμα αγώνων σε πίστες για το νέο Astra OPC επικεντρωμένο στη Γερμανία. “Οι νέες αγωνιστικές δραστηριότητες παίζουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική επανευθυγράμμιση της εταιρείας και αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο για το προφίλ της μάρκας μας” σχολιάζει ο Dr. Thomas Sedran, αναπληρωτής πρόεδρος της Opel. Κυρίως στις κατηγορίες grassroots, αλλά και άλλα δημοφιλή πρωταθλήματα, ο κατασκευαστής από το Ruesselsheim κουβαλά μία μακρά και επιτυχημένη παράδοση. Στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας αγωνιστικής κατηγορίας, προηγμένης τεχνικά και με προσιτό κόστος για τους πελάτες. Παράλληλα, θα αποτελέσει ένα είδος πλατφόρμας για νέους φιλόδοξους οδηγούς προκειμένου να αναδείξουν και να εξελίξουν το ταλέντο τους.

Με τη δέσμευσή της στους αγώνες ράλι, η Opel έχει βλέψεις στην ευρωπαϊκή σκηνή. Πέρα από τη βασική αγορά της Γερμανίας υπάρχει έντονο ενδιαφέρουν για αγώνες ράλι σε όλες τις κύριες ευρωπαϊκές αγορές της μάρκας. Επιπλέον, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) έχει καθιερώσει κανονισμούς σχετικούς με τις εισαγωγικές κατηγορίες και τις ευκαιρίες εξέλιξης για νέους οδηγούς.

Μία έκδοση rally cup του νέου Opel Adam που πληροί τις προδιαγραφές FIA R2, θα χρησιμοποιηθεί τη σεζόν του 2013.  Στο πλαίσιο της αγωνιστικής κατηγορίας "ADAC Rally Masters”, οι πελάτες θα αγωνιστούν στο επώνυμο Κύπελλο "ADAC Opel Rally Cup".

Επίσης, η Opel θα αγωνιστεί σε πίστες με νέο Astra OPC, το οποίο θα διατίθεται από τη σεζόν του 2013 και μετά σαν αγωνιστική έκδοση για αγώνες πελατών. Θα απαιτείται συμμόρφωση με τις προδιαγραφές του "VLN Endurance Championship" που είναι και οι πιο δημοφιλείς για grassroots οδηγούς στην Ευρώπη. Τα αυτοκίνητα θα τρέξουν επίσης στο Κύπελλο "Astra OPC Cup". Το αποκορύφωμα της σεζόν θα είναι ο 24ωρος αγώνας στην πίστα του Nuerburgring.